A Zöld Park 100 Balatonszemesen épül

Áprilisban már szerkezetkész állapotban megtekinthetők az év végi átadással készülő Zöld Park 100 exkluzív üdülőpark kertes villái Balatonszemesen, a parttól alig nyolcvan méterre. Tisza András építész és Léder Zoltán belsőépítész munkájában a legfontosabb szempont a legapróbb részletekig, precízen kidolgozott rendkívül magas minőség, egyedi design volt. 
 

 

Mivel egyre többen keresik a lehetőséget arra, hogy a fővárosból – részben vagy teljesen – kiköltözve, természetes környezetben éljenek és dolgozzanak, a Balaton mellett is érezhetően egyre nagyobb az igény a magas színvonalú, komoly műszaki tartalommal és modern designnal megvalósult négyévszakos épületekre.

Az exkluzív, balatonszemesi Zöld Park 100 üdülőpark tervezése során fontos szempont volt a vízpart közelsége, az északi part csodálatos látványa, ezért a panorámát minden épületből biztosították a tervezők. Az itt megvalósuló villaházak pedig jóval többet nyújtanak majd az átlagos balatoni nyaralóknál: hőszivattyús hűtés-fűtés rendszerrel lesznek felszerelve, az összes ház tetejére napelemek kerülnek, valamint mindegyiknek saját akkumulátor pakkja – sőt, egy saját kis tava is lesz. 

Az épületek modern homlokzatokkal, hatalmas nyílászárókkal, világos lakóterekkel, racionális kialakítású alaprajzokkal nyugalmat, kényelmet és biztonságot sugároznak. A tizenhárom villaház három sorban, egymástól függetlenül helyezkedik el. Mindegyik parkosított, öntözőrendszerrel ellátott kerttel rendelkezik majd, a házakat pedig egy közel két méter magas borostyánkerítés fogja elválasztani egymástól.

 

 

A több mint 6000 m2-es telken kialakított, összesen tizenhárom üdülőépület mindegyike funkcionálisan is maximálisan átgondolt – a tervezők kiemelt hangsúlyt fektettek a kényelmes, jól használható, logikusan szervezett belső terek kialakítására. A házak földszintjeire kerülnek a fogadó, kiszolgáló, lakó helyiségek, az első emeleten kapnak helyet a hálószobák a hozzájuk tartozó tetőterasszal, a második emeleten a főháló, saját fürdőszobával, továbbá itt kerül kialakításra a ház rendkívül látványos, thermo kőris faburkolatos tetőterasza is.

A beépítendő anyagok kiválasztásánál a magas, kompromisszummentes minőség elengedhetetlen szempont volt. A belső tereket kerámialapokkal és fa hajópadlóval burkolják, a helyiségeket falsíkban záródó beltéri ajtók választják el egy - mástól. A kültéri nyílászárók mind háromrétegű alumíniumból készülnek, motoros kültéri árnyékolókkal ellátva. Minden belső térbe két kör – hideg és meleg fényű – világítás kerül, és a konyhák is a legmodernebb berendezéseket kapják. A házakban négy vizesblokk kerül kialakításra, és minden hálószobához külön gardrób tartozik. A nyaralópark tökéletes választás a vízpart közeli természet szerelmeseinek, akik ugyanakkor nem szeretnének lemondani a meg – szokott kényelemről, magas színvonalról és modern designról sem.

 

Alapterület: 215 m2 és 230 m2
Tervező: Tisza András, Léder Zoltán: 
Ingatlanfejlesztő: Strausz Béla

 

Léder ZoltánWeb | Instagram 
Tisza Építész Műterem
| Web 

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

A kifinomult elegancia ébredése

A kifinomult elegancia ébredése

Az este’r partners koncepciója szerint valósul meg Buda legújabb villaparkja.

12MH-Hallgatói ötletpályázat

12MH-Hallgatói ötletpályázat

Mártonhegyi Villapark tervezésére

LEED GOLD minősítést kapott a BudaPart CITY irodaház

LEED GOLD minősítést kapott a BudaPart CITY irodaház

Újabb budaparti irodaház kapta meg környezettudatos megoldásaiért a nemzetközi LEED épületminősítési rendszer egyik legmagasabb szintű fokozatát.

Hirdetés