A teljes belsőépítészeti koncepcióért a MádiLáncos Studio csapata felelt

Átadták a Radisson hotel legújabb szállodáját (OCTOGON magazin 186., 2023/6) a BudaParton. A belsőépítészeti munkáért a többszörös Év Irodája-díjas MádiLáncos Studio felelet. A munkáért a belsőépítész stúdió elnyerte a múlt héten átadott Klasszis Top Design az Év Hoteltervező Belsőépítésze díjat. 

Buda legújabb városrészében, a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson hotellánc új business szállodája. A 200 szobával rendelkező full-service szálloda modern rendezvény- és konferenciahelyszínnel, skybarral és ázsiai fúziós éttermével lépett be a budapesti hotelpiacra.


A több mint 11 ezer négyzetméteres komplexumban 174 standard és 24 superior szoba foglalható, de helyet kaptak az épületben multifunkciós konferenciatermek és egy modern fitneszterem is. A Radisson BudaPart teljes belsőépítészeti koncepciójáért a MádiLáncos Studio csapata felelt.

Ahogy a projektet vezető Láncos Áron, a MádiLáncos Studio vezető építésze elmondta: „a Radisson Hotel Group komplex és részletes brand bookkal rendelkezik, amelyből határozottan kiolvashatók a márka főbb értékei és az, hogy mi különbözteti meg a portfolió egyes tagjait (Radisson Blu, Radisson Red, Park Plaza) egymástól és más szállodáktól, a brand book kitér arra is, hogy ennek hogyan kell a belső kialakításban és az anyaghasználatban megjelennie. „A nemzetközi sztenderdek mellett ugyanakkor elvárás volt a »couleur locale« megjelenése is, ami kellő mozgásteret biztosít a tervezőknek, hogy saját ötleteiket hozzátegyék a koncepcióhoz – így történt ez ebben az esetben is. A munkánkat végig követte és egyúttal véleményezte a cég designcsapata, a végleges koncepciót pedig a Radisson board hagyta jóvá.”


9400 négyzetméter, 200 szoba, egy skybar 

A szobák zöme standard kétágyas, de készült 24 nagyobb lakosztály, illetve mozgássérült vendégek fogadására alkalmas szoba is. A saroklakosztály minden szinten összenyitható a szomszédos szobával, így családok fogadására is alkalmas. 

A vendégeket a földszinten co-working lounge, bár és étterem várja. Utóbbi délelőtt reggelizőként szolgálja ki a szálloda vendégeit, majd a nap további részében étteremként működik, külső vendégek előtt is megnyitva kapuit. A Shanghai Kitchen a szállodalánc saját, ázsiai-európai fúziós konyhát kínáló márkája.
 


A galériaszinten három tárgyaló és egy nagy, mobilfallal kettéosztható konferencia- és rendezvényterem üzemel korszerű audiovizuális felszereléssel és teljeskörű catering szolgáltatással. A legfelső szinten egy skybar kapott helyet. 

A szállodában használt, magas minőségű függönyöket és szőnyegeket a JAB Anstoetz szállította, míg a burkolatokat a Wantablack kínálatából választotta a tervezőcsapat. A kivitelezés precíz és hatékony megvalósításért a Market Építő Zrt. felelt.  


Indusztriális karakter, lágy részletek

„A designkoncepciónkban a fejlesztési terület ipari történetéhez nyúltunk vissza, a szín- és az anyaghasználat indusztriális jellege erre reflektál. A sötét színeket és fémes felületeket fa használatával, textilekkel és meleg fényekkel kompenzáltuk” – mondja a tervezési koncepció kialakulásáról Láncos Áron. 

A földszint nagyvonalú, teljesen üvegezett homlokzatú, kétszintes közösségi tere sok érdekes belsőépítészeti megoldásnak adott teret, ugyanakkor kihívást is tartogatott. Látványos, mégis otthonos elem a két szintet összekötő könyvespolc a recepció mellett. 
 


Hasonlóan lendületes elem a bejárat felől a lifteket takaró kétszintes lamellás paravánfal, aminek hullámzása a Duna közelségére utal. A mobil bútorokat a Basic Collection kínálatából, elsősorban a Calligaris olasz gyártó termékeiből válogatták ki a belsőépítész tervezők. A hotelprojekt abban is kivételes volt, hogy a belsőépítész tervezők a képek és a dekortárgyak válogatásában, elrendezésében is részt vehettek. 


Budapest a falakon és azokon túl is

Mind a közösségi terekben, mind a szobákban főként fekete-fehér fotókon keresztül jelennek meg Budapest hídjai és legmeghatározóbb épületei. A munkák zöme Álovits Bálint fotográfustól származik, akivel a tervezők szintén együtt dolgozhattak ezen a projekten. 

Az étterem kétszintes falára egyedi grafika készült, a három nagy tabló a konyha távolkeleti-magyar fúziójának képi allegóriája, így kerültek rá vegyesen keleti és magyar népi motívumok is. 
 


A BudaPart sajátos designkoncepcióját és minőségét a fejlesztő következetesen képviseli. Ezeket az elveket a tervezők a szálloda tervezése során is figyelembe vették. Mint mondják, izgalmas kihívás volt a tervezés során, hogy olyan koncepciót dolgozzanak ki, ami egyszerre felelt meg a fejlesztő elvárásainak, a szállodalánc-brand nemzetközi előírásainak és a saját design elveiknek. 
 

Megrendelő: Property Market Kft. 

Üzemeltető: Radisson 

Építészet: KÖZTI Zrt. 

Belsőépítészet: MádiLáncos Studio 
Felelős tervező: Láncos Áron
Projektvezető tervezők: Szeberényi Zsuzsanna, Máthé Virág
Tervezők: Vaszkó Réka, Jakó András, Kovács Andrea, Saller-Laboncz Henritett
Látványtervező: Gulyás Bence
Grafikus tervező: Kuritár Karina

 

Képgalériánkban a Radisson impozáns belső terei!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Iroda az irodában

Iroda az irodában

Komoly nemzetközi referenciák után itthon az elsők között építették be a Woodtec VetroCUBE moduláris rendszerét Debrecenben.

Hétemeletes iroda és elegáns nemzetközi szálloda egy épületben

Hétemeletes iroda és elegáns nemzetközi szálloda egy épületben

A Radisson Hotel Budapest BudaPart szállodát a Radisson Hotel Group nemzetközi szállodalánc üzemelteti majd.

Multifunkciós terek: a HubHub co-working irodája a Király utcában

Multifunkciós terek: a HubHub co-working irodája a Király utcában

A jó érzékkel kialakított terek elősegítik a jól működő innovatív közösség fejlődését, ezáltal pedig olyan munkakörnyezetet teremtenek, amelyben mindenki otthonosan érezheti magát.

Hirdetés