Gróf Batthyány Gyula

Képek egy eltűnt világból. 

A Kieselbach Galéria minden idők legnagyobb Batthyány-kiállítását rendezi meg. Hat teremben közel 100 műalkotás kerül a nézők elé, a Szépművészeti Múzeumból és több tucatnyi magángyűjteményből kölcsönözve a ritkán, vagy mindeddig soha nem közönség elé tárt műveket. A tárlatot különleges videóinstallációk és olyan, a festő hagyatékából származó, ereklyeként őrzött tárgyak egészítik ki, mint gróf Batthyány Lajos, az első független magyar kormány kivégzett miniszterelnökének gondolkodószéke.

Batthyány Gyula a 20. századi magyar festészet történetének egyik legizgalmasabb alakja. Egyéni stílusú művein életre kel az arisztokraták kevesek előtt feltáruló, de sokak által irigyelt élete: Budapest, München, London és Párizs előkelő társasági eseményei, a lóversenyek, bálok és a fülledt éjszakai lokálok mondén világa. Az Orosz Balett művészetének hatása, Nizsinszkij és Bakst inspirációja éppen úgy tetten érhető festményein, mint a távoli célpontok felé vezető, egzotikus utazások impressziói, a Kelet felkavaró élménye.

fotó © Kieselbach Galéria

Molnos Péter könyvében művészet és élet, a festő izgalmas egyéni sorsa és a drámai eseményekben gazdag 20. századi magyar történelem keveredik. Egy különleges művész pályája bontakozik ki a közel 150 színes reprodukciót és több mint 200 korabeli dokumentumfotót bemutató könyv lapjain: egy életút, mely Európa egyik legpatinásabb családjából, pazar kastélyok és fényes estélyek világától a kommunista hatalom börtöneibe és a feledés homályába vezetett. A kiállítás megtekinthető: 2015. március 17-április 16.
minden nap 10-18 óra között. Április 5-6. zárva.

Kép:
Fekvő akt, 1930-as évek eleje
60x100 cm
Olaj, vászon
Jelzés balra lent: Batthyány
Magántulajdon

szöveg:sajtóközlemény Kapcsolódó

Szőke Gábor Miklós: Félúton

Szőke Gábor Miklós: Félúton

Szőke Gábor Miklós kiállításával nyílt meg a volt Várkert-kioszk.

 VISART Diploma kiállítás

VISART Diploma kiállítás

A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll.

18 éves a Falk Art Fórum

18 éves a Falk Art Fórum

Fókuszban a lakberendezés a nagykorúságát ünneplő Falk Art Fórumon.

MEI KAWA: HELLO MALEVICH!

MEI KAWA: HELLO MALEVICH!

TAVASZ — NYÁR 2018 KOLLEKCIÓ

Bemutatkozik a Perceptual Thinkers

Bemutatkozik a Perceptual Thinkers

Március 29-én 19:00-kor a The Garden Studio-ban jelenik meg a Perceptual Thinkers bemutatkozó, 2018-as tavasz-nyári ruhakollekciója.

Városi nomádok

Városi nomádok

Többsíkú urbanizmus fotókon és ruhákon.

Hirdetés