Hirdetés

A tesztelés novemberben indul és három évig tart.

Nagy dobásra készülnek Londonban: az észak-londoni Northumberland Park buszgarázs tesztüzemmé alakul, ahol azt vizsgálják, vissza lehet-e tölteni a garázsban parkoló elektromos buszokból az áramot az áramhálózatba úgy, hogy mindezzel a háztartásokat el tudják látni. Az állami finanszírozású, Bus2Grid névre keresztelt projekt novemberben indul és három évig tart.

Hatékonyabbá teszi a hálózatot, ha a csúcsfogyasztás időszakában az áramot a buszokból visszajuttatják a hálózatba, az alacsony fogyasztás idején pedig visszatöltik a buszokba - érvelnek a projektgazdák.

A projektet az SSE Enterprise energetikai cég vezeti, de részt vesz benne  a Londoni Önkormányzat, a Transport for London közlekedési vállalat, a Go-Ahead buszüzemeltető cég és a Leedsi Egyetem is.

A tesztelés első fázisában 28 emeletes busz akkumulátorát használják fel, amelyek nagyjából egy megawattnyi áramot képesek visszajuttatni a rendszerbe. Úgy kalkulálnak, ha a több mint 9000 buszból álló londoni flotta egésze részt vesz a visszatöltési folyamatban, az több mint 150 ezer háztartás igényeit fedezné.

Forrás: Evening Standard
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Játszóházzá alakítottak egy BKV buszt

Játszóházzá alakítottak egy BKV buszt

A duplacsuklós Van Hool AGG 300-ból közönségkedvenc lehet.

A Lánchíd felújítása alatt rövidül a buszok menetrendje

A Lánchíd felújítása alatt rövidül a buszok menetrendje

A lezárások ellenére gyorsabb lesz a tömegközlekedés a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között.

Megérkezett a jövő autóbusza Budapestre

Megérkezett a jövő autóbusza Budapestre

A Mercedes-Benz eCitarót ingyen kipróbálhatja bárki a 105-ös vonalon.

Hirdetés