A tesztelés novemberben indul és három évig tart.

Nagy dobásra készülnek Londonban: az észak-londoni Northumberland Park buszgarázs tesztüzemmé alakul, ahol azt vizsgálják, vissza lehet-e tölteni a garázsban parkoló elektromos buszokból az áramot az áramhálózatba úgy, hogy mindezzel a háztartásokat el tudják látni. Az állami finanszírozású, Bus2Grid névre keresztelt projekt novemberben indul és három évig tart.

Hatékonyabbá teszi a hálózatot, ha a csúcsfogyasztás időszakában az áramot a buszokból visszajuttatják a hálózatba, az alacsony fogyasztás idején pedig visszatöltik a buszokba - érvelnek a projektgazdák.

A projektet az SSE Enterprise energetikai cég vezeti, de részt vesz benne  a Londoni Önkormányzat, a Transport for London közlekedési vállalat, a Go-Ahead buszüzemeltető cég és a Leedsi Egyetem is.

A tesztelés első fázisában 28 emeletes busz akkumulátorát használják fel, amelyek nagyjából egy megawattnyi áramot képesek visszajuttatni a rendszerbe. Úgy kalkulálnak, ha a több mint 9000 buszból álló londoni flotta egésze részt vesz a visszatöltési folyamatban, az több mint 150 ezer háztartás igényeit fedezné.

Forrás: Evening Standard
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Napelemes busztárolókat adtak át Kelenföldön

Napelemes busztárolókat adtak át Kelenföldön

A fejlesztésnek köszönhetően a BKV az elektromos buszok villamosenergia-szükségletének 40 százalékát önerőből fedezheti.

Budapest után Nyíregyházán is elindult a Hop-On Hop-Off járat

Budapest után Nyíregyházán is elindult a Hop-On Hop-Off járat

A járat 13.30-tól óránként indul a Nyíregyházi Állatpark elől.

Nyaralj buszban a walesi kísértetek között!

Nyaralj buszban a walesi kísértetek között!

Egy átalakított kétemeletes buszból lehet csodálni Wales legendákkal teli vidékét.

Hirdetés