A szín jól illik az épület anyaghasználatához, de állásfoglalás a divat reprezentálására is.

A Los Angeles-i Beverly Center bevásárlóközpont monolitikus, nyolc emeletes épületét 1982-ben nyitották meg, az olasz Massimiliano és Doriana Fuksas építészpáros tervezte központ egyik üzletén most David Adjaye brit-ghánai építész csavart egy kicsit. 

A számos luxusmárkát is felvonultató bevásárlóközpont átalakítása mellett az egyes üzletek is frissítették építészeti és belsőépítészeti megjelenésüket, köztük a The Webster ruhaüzlet, mely David Adjaye kérte fel a munkára.

„Az elmúlt öt évben kezdtem el igazán vörössel és rózsaszínnel dolgozni, amelyekkel gyakorlatilag a karrierem kezdete óta kísérletezem – mondta Adjaye. – A pink a divat színe, ugyanakkor valami olyat szerettem volna létrehozni, ami egyszerre kemény és szelíd.”

Fotó: Dror BaldingerFotó: Dror Baldinger

Így Adjaye a rózsaszínnel adott új karaktert a boltnak, mellyel alkalmazkodik a kései brutalista épület anyaghasználatához, ugyanakkor színválasztása határozott állásfoglalás a divat reprezentálására is. A beton-rózsaszín kontrasztot finomítják a bronz kerettel ellátott tükrök, vagy a hatalmas üvegablakok.

A betonba öntött rózsaszín ívek a divattrendek kevésbé harsány pillanatait idézik. A kővé dermesztett formák eleganciát sugároznak, az anyag keménysége ellenére lágy háttérrel festik alá a divattermékek tarka világát. A monolitikus dizájn kívülről is sejteti a bunkerjelleget, mindössze a sarokra helyezett íves kirakat enged némi bepillantást a luxusmárkák barlangjába. A Webster az Adjaye Associates első befejezett projektje Kaliforniában.

Forrás: tervlap.hu, borítókép: Laurian Ghinitoiu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Jövőtudatos plázák Budapesten, Tallinban és Belgrádban

Jövőtudatos plázák Budapesten, Tallinban és Belgrádban

Az újgenerációs bevásárlóközpontok az építészeti megoldásaikkal és egyedi szolgáltatásaikkal új fejezetet nyitnak a CEE régióban.

Inspiráló életmódközpont lesz a 20 éves Campona

Inspiráló életmódközpont lesz a 20 éves Campona

A MAPIC szakkiállításon mutatja be a CPI Property Group nagyszabású átalakítási terveit.

Modern otthon a romok mögött

Modern otthon a romok mögött

Az ORA építészei úgy gondolják, hogy koncepciójuk jó példája lehet annak, hogyan kell hozzányúlni az öreg házakhoz.

Nincs találat!

Hirdetés