A szín jól illik az épület anyaghasználatához, de állásfoglalás a divat reprezentálására is.

Hirdetés

A Los Angeles-i Beverly Center bevásárlóközpont monolitikus, nyolc emeletes épületét 1982-ben nyitották meg, az olasz Massimiliano és Doriana Fuksas építészpáros tervezte központ egyik üzletén most David Adjaye brit-ghánai építész csavart egy kicsit. 

A számos luxusmárkát is felvonultató bevásárlóközpont átalakítása mellett az egyes üzletek is frissítették építészeti és belsőépítészeti megjelenésüket, köztük a The Webster ruhaüzlet, mely David Adjaye kérte fel a munkára.

„Az elmúlt öt évben kezdtem el igazán vörössel és rózsaszínnel dolgozni, amelyekkel gyakorlatilag a karrierem kezdete óta kísérletezem – mondta Adjaye. – A pink a divat színe, ugyanakkor valami olyat szerettem volna létrehozni, ami egyszerre kemény és szelíd.”

Fotó: Dror BaldingerFotó: Dror Baldinger

Így Adjaye a rózsaszínnel adott új karaktert a boltnak, mellyel alkalmazkodik a kései brutalista épület anyaghasználatához, ugyanakkor színválasztása határozott állásfoglalás a divat reprezentálására is. A beton-rózsaszín kontrasztot finomítják a bronz kerettel ellátott tükrök, vagy a hatalmas üvegablakok.

A betonba öntött rózsaszín ívek a divattrendek kevésbé harsány pillanatait idézik. A kővé dermesztett formák eleganciát sugároznak, az anyag keménysége ellenére lágy háttérrel festik alá a divattermékek tarka világát. A monolitikus dizájn kívülről is sejteti a bunkerjelleget, mindössze a sarokra helyezett íves kirakat enged némi bepillantást a luxusmárkák barlangjába. A Webster az Adjaye Associates első befejezett projektje Kaliforniában.

Forrás: tervlap.hu, borítókép: Laurian Ghinitoiu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Törökbálinton és Kaposváron is épül SPAR

Törökbálinton és Kaposváron is épül SPAR

Törökbálinton szupermarketet, Kaposváron hipermarketet épít a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Jövőtudatos plázák Budapesten, Tallinban és Belgrádban

Jövőtudatos plázák Budapesten, Tallinban és Belgrádban

Az újgenerációs bevásárlóközpontok az építészeti megoldásaikkal és egyedi szolgáltatásaikkal új fejezetet nyitnak a CEE régióban.

Inspiráló életmódközpont lesz a 20 éves Campona

Inspiráló életmódközpont lesz a 20 éves Campona

A MAPIC szakkiállításon mutatja be a CPI Property Group nagyszabású átalakítási terveit.

Hirdetés