Egy egykori szőlőültetvényre tervezett hotelt a négylábú kedvenceknek a Raulino Silva Arquitecto a portugál Paradában. A három blokkból álló épületegyüttest folyosók kötik össze, az állatok kényeztetéséről többek között kutyakozmetikusok és egy medence gondoskodik, de állatorovosi szolgáltatást is igénybe lehet venni. 

A Canine és Feline Hotel a gazdik örök problémájára kínál megoldást azzal, hogy legyen az nyaralás vagy egy munkahelyi utazás, ahova az állatokat nem lehet magunkkal vinni, végre egy olyan szálláshely, ahol nem kell aggódni a kisállatok hogyléte felől. A komplexum egyik blokkjában 12, macskák elszállásolására alkalmas „apartmant” terveztek, a másik részén pedig a kutyák kapnak helyet. A leválasztás azért volt szükséges, hogy ne alakulhasson ki kutya-cicaharc az épületben, így pedig a zajt is minimalizálni lehetett.

Az összekötő folyosó két oldalán alakították ki a nagy, kertre néző üvegablakos kenneleket, ha pedig éppen nem a lakosztályukban töltik az időt a kutyák, akkor ott van számukra egy nagy, kerítéssel leválasztott játszótér.

A korábban szőlőfeldolgozására szolgáló gránit épületet helyreállították, az újonnan kialakított alagsori helyiségekhez pedig egy helyi  gránitlelőhelyről hozták az anyagot. A külső homlokzatot a vakolható homlokzati hőszigetelő rendszerrel, az ETICS-szel vonták be. Az épület belsejében epoxigyantát használtak annak kiváló mechanikai tulajdonságai és ellenállóképessége miatt, a fürdőszobák padlóját pedig mikrocementtel vonták be, amely egy csúszásmentes, de könnyen tisztítható felületet eredményezett. Az ajtók és szekrények fehér lakkozott MDF-ből készültek.

Forrás: Raulino Silva Arquitecto
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Különleges golfszálló a Vértes lábánál

Különleges golfszálló a Vértes lábánál

A MÁS Építészek csákberényi terve.

Nyaralj buszban a walesi kísértetek között!

Nyaralj buszban a walesi kísértetek között!

Egy átalakított kétemeletes buszból lehet csodálni Wales legendákkal teli vidékét.

Hirdetés