Az építőipari vállalat közösségi oldalán már be is mutatta a látványterveket.

Az Épkar Zrt. közösségi oldalán jelentette be, hogy aláírták a diósgyőri vár komplex felújításával és turisztikai fejlesztésével kapcsolatos fővállalkozói szerződést.

A diósgyőri vár a Modern Városok Program keretében újul meg. A vizesárok helyreállítása, a hidak újjáépítésére 6 milliárd forintból valósul majd meg, a projekt többi része pedig egy 5 milliárd forintos keretből. A belső vár rekonstrukciójában mintegy 4500 négyzetméter alapterületű új épületet fognak kialakítani. Az északnyugati szárnyban visszaépítik a lépcsőházi tornyot és az azt megkerülő rámpát is, ezek fogják biztosítani az eltérő szintek megközelíthetőségét. A tornyok helyreállításával a legfelső szinteket fedett és nyitott kilátóként is használni tudják majd – írta meg a Startlap.hu.

Megújul a külső vár is, visszaépítenek négy bástya párt, külső várteraszokat hoznak létre, két szinten pedig végigsétálható várfalat alakítanak ki. A Királynék kertjét középkori kertészettechnikával, korabeli forrásokból kiválogatott fűszer- és gyógynövényekkel telepítik be.

Forrás: Épkar Zrt. FacebookForrás: Épkar Zrt. Facebook

További látványtervek itt nézhetők meg.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Teljes körű felújítás előtt a vakok és gyengénlátók székháza

Teljes körű felújítás előtt a vakok és gyengénlátók székháza

Az Épkar végezheti a kivitelezési munkákat.

Már a parkolókat építik a tatabányai sportcsarnokhoz

Már a parkolókat építik a tatabányai sportcsarnokhoz

Az acélszerkezet pedig árpilis közepére eléri a 90 százalékos készültséget.

Az ÉPKAR 11 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki

Az ÉPKAR 11 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki

Az 50 millió forint névértékű kötvények futamideje 2030. végéig tart, a kamat évi három százalék, a kamatfizetés évente esedékes.

Hirdetés