Hirdetés

A neves szakértőkből álló zsűri öt kategóriában várja azon építészek és kivitelezők jelentkezését, akik az új vagy újonnan felújított homlokzatok megalkotásához Baumit termékeket használtak. Az Év Homlokzata 2023 pályázaton az építészeti megoldások kategóriánként egymillió forint nyereményért szállnak harcba. A pályázat védnöke a Magyar Építőművészek Szövetsége.

 

Az egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetés alapítója és főtámogatója a Baumit. Az Év Homlokzata pályázatra a korábbi évekhez hasonlóan az egész országból várják a szakma legizgalmasabb homlokzati megoldásait. A nevezésre öt kategóriában, épülettípus szerinti felosztásban van lehetőség: családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás, műemlék felújítás. A pályázaton mind építészek, mind kivitelezők indulhatnak, a nevezés feltétele az épületek kialakításánál a Baumit által gyártott homlokzati termékek felhasználása.

Az idei Év Homlokzatán a 2020-2023 között megvalósított projektek szerepelnek. Az általános építészeti kritériumukon kívül a homlokzati struktúrájukban, színeikben is egyedi és kiváló, valamint a fenntarthatósági szempontból is kiemelkedő homlokzatokat szeretné felfedezni és a szakmával is megismertetni a kezdeményezés. Már december óta lehet nevezni, de a pályázati időszak egészen április végéig tart, így bőven van idejük pályázni azoknak is, akik esetleg csak most találkoznak a kiírással. Érdekes lesz látni, mennyire használták ki az építészek azt a lehetőséget, amit a Baumit Life több mint 1000 színből álló színpalettája kínál, illetve mennyire bátrak a különleges vakolatstruktúrák alkalmazásában.

„Az Év Homlokzata az egyetlen olyan építészeti pályázat Magyarországon, amelyre kivitelezők és építészek egyaránt benevezhetnek, sőt, közösen is indulhatnak. Építőanyag-gyártóként azt valljuk, hogy a tervezés, az alkalmazott anyagok és a kivitelezés egymással egybeforrt, csak úgy lehet értéket teremteni az építészetben, ha mindhárom kiváló minőségű. Emellett a szakemberek összetartását, az építészeti kiválóságok széles körű megismertetését is szorgalmazzuk a pályázattal” – mondta el Kékesy Péter, a Baumit alkalmazástechnikai vezetője.


A beérkezett pályázatokat neves építészekből és szakértőkből álló, független szakmai zsűri bírálja el:

  • Jánosi János, Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész
  • Vadász Bence, Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész
  • Máté Klára, a Magyar Építéstechnika főszerkesztője, Lechner Ödön és Ezüst Ácsceruza Díjas szakember
  • Vidor Győző, a Xella közép-európai igazgatója
  • dr. Tari Gábor, PhD egyetemi docens, a BME Rajzi és Formaismereti Tanszékének, Színdinamika Szakmérnöki Műhelyének tanára


A zsűri által legjobbnak és legszebbnek vélt homlokzatok mellett a nyáron megtartandó közönségszavazás nyertese, valamint a Baumit ügyvezetői díj nyertese is külön elismerésben részesül majd.

A nevezéseket az Év Homlokzata weboldalán keresztül lehet benyújtani 2023. április 30-ig.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Gigantikus láncfűrész segít a tiszai gátépítésben

Gigantikus láncfűrész segít a tiszai gátépítésben

Speciális kötőanyag védi a Ferencszállásiakat az árvíztől.

Decembertől lehet nevezni az Év Homlokzata 2021 pályázatra

Decembertől lehet nevezni az Év Homlokzata 2021 pályázatra

Idén tizedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amire olyan új vagy újonnan felújított homlokzatokkal lehet pályázni, amihez Baumit termékeket használtak. 

Átadták az Év Homlokzata díjakat

Átadták az Év Homlokzata díjakat

Az Év Homlokzata pályázat díjátadó gáláján, Budapesten a Várkert Bazár impozáns épületében hirdették ki az Év Homlokzata 2018 pályázat eredményét.

Hirdetés