Környezetesztétikai beszélgetések a Magyar Urbanisztikai társaságban.

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata beszélgetés-sorozatot szervez „Lehetőségek és korlátok a közösségi terek és létesítmények fejlesztésében” címmel. A következő összejövetelen Dr. Dúll Andrea osztja meg gondolatait az „Ember-(köz)tér kapcsolat: környezetpszichológiai szempontok” témájában.


A beszélgetés-sorozatban a közösségi terek tervezésének városszerkezeti vonatkozásait és a közösségi objektumok létesítési szempontjait vizsgálva a társszakmák (városépítészek, tájépítészek, építészek, a műszaki infrastruktúra tervezésével foglalkozó szakemberek és az ingatlanfejlesztők) értékrendszerének, valamint a társadalmi elvárásoknak a bemutatását, összevetését szeretnénk lehetővé tenni. A téma aktualitását a városi létforma tapintható átalakulása és az ezzel járó, szakmánkat is érintő kihívások adják.

Az előadásokat követően megnyitott moderált beszélgetésben kérdésekre és vélemények kifejtésére adunk lehetőséget a meghívottak és megjelentek részvételével.
 

A következő összejövetel témája:
„Ember-(köz)tér kapcsolat: környezetpszichológiai szempontok” 

Felkért előadó: Dr. Dúll Andrea egyetemi tanár, intézetigazgató (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Ember-Környezet Tranzakció Intézet)
Felkért hozzászóló: Koszorú Lajos okl. építészmérnök
Moderátor: Gerzánics Annamária okl. tájépítészmérnök


Időpont: 2021. december 7. (kedd) 16,00 óra
Helyszíne
: MUT székház, 1094 Budapest, Liliom u. 48.

A részvétel előzetes regisztrációhoz és érvényes védettségi igazolvány meglétéhez kötött, melyet személyi igazolvánnyal együtt fel szükséges mutatni a rendezvényre való belépéskor! A jelenlegi járványügyi helyzet miatt az eseményen, illetve a Magyar Urbanisztikai Társaság székházának egész területén kötelező a maszkviselés. 

Forrás: MUT
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újbuda újratöltve

Újbuda újratöltve

Üzlet vagy valódi megújulás?

Városképek nyolcszemközt

Városképek nyolcszemközt

Könyvbemutató 2021. október 13-án a Magyar Urbanisztikai Társaság székházában

Használjuk (ki) a köztereket!

Használjuk (ki) a köztereket!

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozatának beszélgetés-sorozata keretében a köztérhasználat kultúrájának változásáról lesz szó 2021. október 5-én.

Hirdetés