A Cabin Talks, azaz a Max City x Hello Wood podcast-sorozat újabb epizódja.

Max City és a Hello Wood közös, ötrészes podcast-sorozatának harmadik részében Fekete Mátyás és Fekete Dániel, az Ökumenikus Segélyszervezet marketingkommunikációs csoportvezetője arról beszélgettek, hogy a designnak milyen szerepe van a segítségnyújtásban, és hogyan járul hozzá a figyelemfelkeltéshez, illetve szóba kerülnek az aktuális projektek és célok is! A Design Hét alatt, az Ökomenikus Segélyszervezet irodájának kertjében felállított Pebble podban rögzített széria további részeiről is olvashatsz majd az OCTOGON online-on – „maradj velünk”!
 


A Cabin Talks különleges helyszíne, a Pebble pod az Ökumenikus Segélyszervezet hátsó kertjében található. A Hello Wood fából készült különleges designkabinjával növelték meg a tárgyaló kapacitásaikat, illetve egy inspiráló, kreatív környezetet is biztosítani szerettek volna a kollégáknak a megbeszélésekhez.

A Hello Wood és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködése már korábban elkezdődött. Ilyen például az adomány karácsonyfa, ami egy jól sikerült figyelemfelkeltő akció volt. A segítségnyújtásban fontos szerepet játszik a design azáltal, hogy nagyban hozzájárul a figyelemfelkeltéshez, illetve kézzelfoghatóvá is teszi azt.

A jó design, egy jó installáció akár megsokszorozhatja egy kampányban az adományozott összeget. Ezzel együtt nem szabad, hogy a design öncélú legyen.

Fontos cél, hogy minél inkább önfenntartóvá tudjanak válni azok, akiknek segít a segélyszervezet, ezért mindig figyelembe kell venni az adott régió adottságait, lehetőségeit, és az ott található igényekre, erősségekre kell építkezni a fenntarthatóság figyelembevételével.


Hallgasd meg te is!
 

Hello Wood | Web | Facebook | Instagram
Max City | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Közösségek Kertje

Közösségek Kertje

A veszprémi Gyárkertben épült meg a Hello Wood legújabb köztéri installációja

A szükségtelen szükségessége | Fülszöveg by Hello Wood

A szükségtelen szükségessége | Fülszöveg by Hello Wood

Fucskó Fanni, a Hello Wood egyik építészének könyvajánlója

Idén visszatér a nemzetközi Hello Wood alkotófesztivál

Idén visszatér a nemzetközi Hello Wood alkotófesztivál

Az építő tábor ezúttal Zalahaláp posztapokaliptikus kráterét fogja feléleszteni július 6. és 15. között

Hirdetés