A pályázat a Lighting Design határait feszegeti.

Idén év elejétől indult a BE LIGHT! világítástechnikai cég együttműködése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. Nagy izgalommal várták a közös projektet, hisz a MOME-s diákok számára rendszeresen tartanak előadásokat, de ennyire elmélyült közös munkára még nem is számítottak volt részünk.

A MOME x BE LIGHT! pályázat a Lighting Design határait feszegeti különböző tervezési körülmények között Püspök Balázs, a MOME új akadémiai igazgatójának koordinációjával. A kurzus célja egyedi fényinstalláció, világítótest tervezése egy hotel funkciójú épület közösségi terébe.

A program szakmai előadásokkal indult, amelyet a BE LIGHT!, valamint Püspök Balázs tartott. Itt a világítástechnika és a fénytervezés alapjaival lehetett megismerkedni, ezt követően pedig a diákok 3-4 fős teameket alkotva nekiálltak a koncepciók kidolgozásának, majd a koncepciók bemutatásának.  Mi pedig összeállítottuk zsűricsapatunkat, a diákok prezentációira különböző aspektusokból reagáltunk, fogalmaztuk meg a véleményünket, tettünk ajánlásokat, mindenki a saját szakterülete felől megközelítve a kérdést. A hallgatók 2 körben prezentáltak, és be kell valljuk, ragyogó ötletek érkeztek. Érdekes volt látni, ahogy az 1. körös véleményezés után rendelkezésre álló szűk 2 napban milyen hatalmas erőfeszítéseket tettek a diákok, hogy tovább csiszolják a koncepciókat, rekord idő alatt. Le a kalappal!   

A MOME x BE LIGHT! kurzus munkáiból mindennap kikerül egy a BE LIGHT! Facebook- és Instagram-oldalára. Elsőként íme

Ábrahám Viktória, Klöpfler-Topor Tibor és Szász Ramón közös munkája: 

Hallgatói munkák, 1. napTovábbi képek, információk a Be Light! oldalain!

„A világításkoncepció terve tágas, nyers falakkal körülvett, industrial jellegű térbe készült. Az első koncepcióban optikai szálakból szőtt fényfüggöny használatával alakították ki a szálloda lobbyjában a világítást. A formája és a dinamikája invitálja a vendéget a recepcióhoz és az étterem részhez és megvilágítja a recepció felületét. A másik ide tervezett világítótest pedig az étteremben kap helyet, és az átlátszó napelemeknek köszönhetően kihasználja a nagy ablakokon beáramló fényt.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újrahasznosítás magasabb szinten, hazai designnal

Újrahasznosítás magasabb szinten, hazai designnal

Somogyi Zsuzsa (MOME Formatervező Tanszék) diplomamunkája.

Jövőbiztos ételtárolót tervezett a MOME hallgatója

Jövőbiztos ételtárolót tervezett a MOME hallgatója

Nincs többé egy kijelölt hely az étkezésnek, mondja Kispál Márton. 

Növényrajongóknak tervezett bútorkollekciót egy fiatal designer

Növényrajongóknak tervezett bútorkollekciót egy fiatal designer

Leaf me alone címmel fut Czikkely Anna munkája.

Hirdetés