Hirdetés

2020-ban hat művész alkothatott a KÉSZ Ipari és Innovációs Parkban.

November 2-án kezdődött a XVII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion nevű alkotótábor a K-ARTS Művészeti Alapítvány szervezésében és újra megnyitotta kapuit a KÉSZ Ipari és Innovációs Park a kísérletezni vágyó művészek előtt. Az idei alkotótábor témája a „transzformáció” volt.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az alkotótábort újra kellett ugyan gondolnia a szervezőknek, de a KÉSZ Csoport művészeti mecenatúra programja folytonosságának fenntartása és a művészet támogatása érdekében, mindenki egészségügyi érdekeit szem előtt tartva megrendezzük a szimpoziont. Idén kisebb létszámmal, hazai résztvevőkkel indulhatott el a fémes alkotások gyártása Kecskeméten.

A KASZ+ 2020 – XVII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion résztvevői Becskei Andor, Eperjesi Ágnes, Majoros Gyula, Németh Marcell Dániel, Plank Antal, Pokorny Attila voltak. 

A hat művész, a Hatok, vas, rozsdamentes acél, alumínium, kompozit alapanyagok felhasználásával készítették el műveiket, de egyedi 3D nyomtatással is születtek alkotások. A széles műszaki háttér, technológiai sokszínűség lehetőséget adott a kísérletezésre a különleges megoldásokra is. Mérnökök, az acélszerkezeti szakma specialistái segítették az alkotók munkáját.

A művészeknek ritkán adatik meg, hogy profi hegesztőgépekkel, plazmavágóval dolgozhassanak, szerszámok bősége szolgáljon műhelyül. Ma már a művész is lehet tervezőmérnök, rendelkezésre áll a 3D-ben történő tervezés, parametrikus formaalkotás. A munkafolyamat része, hogy CNC gépeken megmunkált acél elemekkel, lézervágott alkatrészekkel alkothassák meg műtárgyaikat az alkotók.

Az alkotótábor műveiből egy összegző kiállítás nyílik 2020. november 13-án, melyeket először az online kiállítótében mutatkoznak be. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kiállítás nyílik a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion idei munkáiból 

Kiállítás nyílik a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion idei munkáiból 

2020-ban hat művész alkothatott a KÉSZ Ipari és Innovációs Parkban.

Biliárdasztal több szerepben
  • 2021-03-08 06:00
  • Deco

Biliárdasztal több szerepben

A Fusion Tables Design irodája és bemutatóterme.

Visszatérés a zöldirodába

Visszatérés a zöldirodába

Az emberek 65 százaléka számít arra, hogy a világjárvány után egyre fontosabbá válnak a környezeti és társadalmi szempontok.

Hirdetés