Egy kampány keretében most 300 lelkes jelentkezőt keresnek, akik megrendelik a termékeket.

Itt van a villanykapcsolók legújabb generációja: a betonból készült termékek esztétikusak, praktikusak, strapabíróak és védik a környezetet, de vajon betörnek-e a piacra? A magyar fejlesztésű, szilikátból készült termékhez egy online kampányban keresnek első körben 300 embert, aki hajlandó lenne beruházni a pofás elektronikai kiegészítőkbe.

Honnan jött az ötlet?

A betonból készült termékek segíthetnének orvosolni azt a kihívást, amelyekkel a villanykapcsolók kiválasztásakor találkozunk, nem mindig egyszerű megtalálni azokat, amelyek jól illeszkednek bármilyen falfelülethez, nem kell rossz kompromisszumokat kötni, és nem kell trükkös belsőépítészeti megoldásokat sem alkalmazni azért, hogy elrejtsük ezeket a nem túl esztétikus elemeket.

Az ötletgazda Kasza Gábor fotósként és képzőművészként kezdte karrierjét, saját bevallása szerint az anyaggal való kísérletezés részeként kezdett el betonkapcsolókat és aljzatokat fejleszteni.

Így jött létre három évvel ezelőtt a SEKHINA márka, amelyhez egy kampány keretében most támogatókat keres, szeretné felmérni, hogy mások is látnak-e fantáziát a termékben. 

Milyen előnyei vannak?

A természetes összetevőkből készülő termék környezetbarát mivolta mellett kitalálója szerint még a lelket is ápolja, ha azt vesszük, hogy a tárgyakkal való fizikai érintkezés kihat a testünkre, és így a lelkünkre is. Ugyanúgy, ahogy van különbség egy természetes anyagból készülő vagy egy poliészter sál között, egy műanyag vagy egy üvegpohár között, az sem mindegy, mivel szereljük fel az otthonainkat. 

A termékeket kézzel gyártják, a beton anyaga és természete miatt nincs köztük két egyforma. A manuális előállítás lehetővé teszi, hogy

 egyedi színekben is elérhetőek, így pedig a lakás berendezéséhez valóban jól passzoló villanykapcsolók születhetnek.  

Habár a globális műanyag szennyezésnek csak nagyon kis részét teszik ki a villanykapcsolók és aljzatok, sok kicsi sokra megy. Kasza Gábor és csapata büszke arra, hogy hozzájárulhatnak a világ fenntarthatóbbá tételéhez például azzal, hogy nem használnak mesterséges gyantát és szennyező anyagokat.  A termékek erősek, tartósak és könnyen tisztíthatóak, magas teljesítményű betonból állítják elő őket. A cég kizárólag a takaróelemeket gyártja, ezeket olyan biztonságos, jól ismert, ipari rendszerekhez kapcsolják, mint amilyen a Legrand vagy az ABB.

Befektetőket keresnek

Az ötletgazda most befektetőket keres a projekt megvalósításához. Ahogy fogalmaz, ő szereti a terméket és hisz is benne, de szeretné tudni, hogy másoknak is ez-e a véleménye. Olyan felhasználókat keresnek (early adapters), akik a kapcsolókat saját környezetükben, otthonaikban szívesen kipróbálnák, és hajlandóak lennének előrendelni. A termék még nem elérhető a piacon, egyelőre prototípus formájában létezik, a tömeges gyártás beindításához speciális gépekre és öntőformákra van szükségük. A gyűjtés célja, hogy tovább tudjanak lépni ebben a fejlesztésben, ehhez pedig szükséges egy előrendelt darabszám.

Első körben azt szeretnék elérni, hogy legyen előrendelésük 300 darab termékre,

és egyáltalán úgy állítják össze a munkafolyamataikat ennek függvényében, hogy nagy mennyiségben is tudják hozni az általuk elvárt minőséget.

A következő lépcsőfok az 1000 darab lenne, és ezzel már a termékkínálatot is bővítenék, a kapcsolók és az aljzatok mellett megjelennének a dupla billenő kapcsolók és a fényerő szabályzók is. 

A SEKHINA kampányát itt éritek el, július hatodikán és hetedikén pedig testközelből megnézhetitek a beton kapcsolókat és konnektorokat. Az eseményről itt olvashattok bővebben. A videót Végel Dánielnek köszönjük.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Családiház paratölgyek ölelésében

Családiház paratölgyek ölelésében

A Hugo Pereira Arquitetos munkája.

A homlokzat minősége – múltja, jelene és jövője

A homlokzat minősége – múltja, jelene és jövője

Az FDB csapata visszaállítaná a szakma korábbi fényét.

Itt a legkeményebb pályázat egyetemistáknak és építészeknek

Itt a legkeményebb pályázat egyetemistáknak és építészeknek

A legszínvonalasabb beton megoldásokat jutalmazzák.

Hirdetés