Hirdetés

Persze, hogy egy építészpáros találta ki a technológiát. 

Hirdetés

Egy Los Angeles-i építészpáros, Kyle és Liz von Hasseln The Sugar Lab nevű cége kezdetben csak esküvői torták díszítésére, annak állványaként, különleges asztali- és tányérdíszként kezdett bele különleges, 3D nyomtatással készülő, ehető cukorszobrokat készítésébe. 

A Sugar Lab ötletgazdái a kaliforniai egyetem építészszakos hallgatói voltak, amikor 2012-ben elkezdtek kísérletezni a különleges eljárással, ami hasonlóan működik, mint az összes 3D-s nyomtatás, leszámítva, hogy egy ehető, cukoralapú összetevővel készül. Az eljárás valójában nem is túl bonyolult, és aki készített már cukormázat tudja, hogy a tálban maradó massza néhány óra alatt megkeményedik, a Sugar Lab pedig ezt kihasználva talált ki olyan formákat, amiket kézzel vagy más technológiával nehezen lehetne megalkotni.  

Kyle és Liz von Hasseln egy korábbi interjújukban elmondták, pontosan az anyag megszilárdulása jelentette az izgalmat számukra, ahogy a cukor egy strukturális, szoborszerű anyaggá formálható, és még struktúrát is ad egy nagyobb alkotásnak.

A Sugar Lab az azóta eltelt években tovább tökéletesítette a technológiát, végül idén októberben dobta piacra első kereskedelmi forgalomba került 3D-s nyomtatással készült édességeit, melyet egy csapat tervezővel és séffel közösen alkotott meg. A halloween-kollekció után, a karácsonyi kínálatban mentolos candy cane kockákat, mézeskalácsízű cukorkákat, szétszedhető és összeszerelhető ehető hóembereket is helyet kaptak.
 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Dubajt a jövőben inkább kinyomtatják

Dubajt a jövőben inkább kinyomtatják

Komoly tervei vannak az Emirátusnak a 3D technológiával kapcsolatban.

Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Két robotkaros 3D nyomtatóval, mindössze 450 óra alatt nyomtattak egy több mint 26 méter hosszú gyalogoshidat Kínában. A számítások szerint a hagyományos építésnél 33 százalékkal került kevesebbe printelni. 

Nyomtass utcabútorokat háztartási hulladékból!

Nyomtass utcabútorokat háztartási hulladékból!

A lakosok megtervezik, a robotok pedig háztartási hulladékból, 3D nyomtatással megvalósítják.

Hirdetés