A CBRE Global Workplace Solutions üzletága vette bérbe a HB Reavis legújabb londoni irodaépületét, a Southwark Street 61. szám alatt található 7.250 négyzetméteres Cooper & Southwark-ot. 

A CBRE Global Workplace Solutions üzletága vette bérbe a HB Reavis legújabb londoni irodaépületét, a Southwark Street 61. szám alatt található 7.250 négyzetméteres Cooper & Southwark-ot. London egyik legvonzóbb negyedében, a South Bank-ben található eddig elhagyatott épületet úgy alakította ki a nemzetközi ingatlanfejlesztő, hogy az a 21. század munkavállalói igényeinek minden szempontból megfelelő irodakomplexumként nyissa meg kapuit az új bérlő előtt.  
 
A fejlesztés során a teljes belső teret átépítették és bővetették, és 1.100 négyzetméternyi plusz munkaterületet hoztak létre, ezzel tágas és vonzó környezetet teremtve az itt dolgozóknak. A HB Reavis korábbi fejlesztéseihez hasonlóan a Cooper & Southwark épületét is úgy alakította ki, hogy az lenyűgöző kilátást nyújtson: a hétemeletes épület legfelső három szintjén hatalmas teraszokat építettek ki, amelyekről csodálatos panoráma nyílik Londonra. 

 
A hamarosan megnyíló irodaháznak nemcsak a kilátása, hanem az elhelyezkedése és a környezete is kedvező olyan munkáltatók számára, akik a fiatal tehetségek bevonzására és megtartására helyezik a hangsúlyt. Az épület olyan főbb intézményekhez és látványosságokhoz van közel, mint a Tate Modern, a Borough Market és a Southbank Centre, emellett tömegközlekedési szempontból is tökéletes, hiszen a London Bridge, a Blackfriars és a Waterloo Station is a közelében helyezkedik el. A helyszín történelmi szempontból gazdag múltra tekint vissza, hiszen a terület korábban a gazdaságilag fontos sörfőzdéiről és a hordógyárairól volt híres, amelyet az épület elnevezése, a Cooper & Southwark is tükröz. 
 
“Örülünk, hogy a CBRE a Cooper & Southwark-ot választotta új otthonának és várjuk, hogy hamarosan beköltözzenek az épületbe. A CBRE választása is igazolja, hogy van igény az olyan tágas, modern és minőségi terekre, amelyeket a vállalatunk Európa-szerte kialakít.” – mondta Steven Skinner, a HB Reavis tranzakciós részlegének igazgatója, majd hozzátette: “London belvárosa után most a Southwark negyedben fejlesztünk, illetve nemrég megvásároltuk az egyik legnagyobb telket a Waterloo Station mellett, és elhivatottan dolgozunk azon, hogy friss, izgalmas és emberközpontú tereket kínáljunk London munkáltatói és munkavállalói számára.”
 
Harish Ratna, a Tate Hindle igazgatója elmondta: “Az, hogy egy nagymúltú elhagyatott épületből kellett egy 21. századi komplexumot megalkotnunk, egyszerre állított minket kihívások elé, és óriási sikerélményeket is átéltünk az építés során. A HB Reavis kollégáival szoros együttműködésben újragondoltuk a meglévő épület tereit, amelyek a jelentős felújításnak és bővítésnek köszönhetően teljesen újjászülettek. Miközben a Southwark negyed is nagy tempóban fejlődik, igyekeztünk a Cooper & Southwark-ot úgy fejleszteni, hogy az maximálisan beilleszkedjen a környezetébe, ahol egyszerre megtalálhatók az új és régi épületek is.”
 
A Cooper & Soutwhark-kal együtt a HB Reavis fejlesztései egyre nagyobb teret kapnak Londonban. 2017-ben fejezték be a 21.000 négyzetméteres 33 Central irodaház munkálatait, amit a Wells Fargonak adtak el. A King William Streeten elhelyezkedő épületet a John Robertson Architects tervezte, amelyben egy dupla belmagasságú lobbi-terület, és egy lenyűgöző tetőkert is helyet kapott. A HB Reavis másik jelentős projektje, a 7.900 négyzetméteres Farringdon Street 20 irodaépület 2018-ban készül el. A cég negyedik londoni fejlesztése, az Elizabeth House, a stratégiailag fontos Waterloo Station szomszédságában 87.800 négyzetméternyi fejlesztésére kapott engedélyt. A HB Reavis az AHMM építész irodát kérte fel arra, hogy együtt készítsék el London egyik legújabb építészeti mérföldkövét, amelyben dizájn-irodák és hatalmas közösségi terek is helyet kapnak. 
A projekt kivitelezésének mérföldkövei:
 
2016 április - Az épület megvásárlása az Aberdeen Asset Management-től.
2016 június - Az épület felújítási és bővítési munkálatainak kezdete 
2017 június - A HB Reavis 47 millió fontos finanszírozásban állapodik mega Lloyds Bank Commercial Real Estate-tel.
2018 április - A munkálatok befejezése és a teljes épület bérbeadása a CBRE-nak
 
PROJECT CSAPAT
Építész: Tate Hindle
Project Manager: Colliers
Fővállalkozó: Collins

forrás: sajtóközleményHa tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az Agora Budapestben lesz a bp egyik legmodernebb okosirodája

Az Agora Budapestben lesz a bp egyik legmodernebb okosirodája

Szenzoros adatelemző technológia segítségével optimalizálják a munkakörnyezetet.

Csocsó helyett zeneszoba - a HB Reavis pozsonyi központjában jártunk

Csocsó helyett zeneszoba - a HB Reavis pozsonyi központjában jártunk

Open office, de másként: növények, fókuszszobák, világos terek és nyugalom. 

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Budapesti fejlesztések szempontjából idén sem fogunk unatkozni.

Hirdetés