A Magyar Üvegművészeti Társaság idén harmadik alkalommal rendezi meg nagy csoportos kiállítását a HuGlass-t. 

A Magyar Üvegművészeti Társaság idén harmadik alkalommal rendezi meg nagy csoportos kiállítását a HuGlass-t. A budapesti kiállításon minden MÜT tag kiállíthat, célunk egy a szakmát a nagyközönségnek bemutató, átfogó pillanatkép létrehozása, az autonóm képzőművészeti törekvések, az építészeti felhasználás és a design területéről egyaránt. A kiállítók névsorában a nemzetközileg is számon tartott alkotók mellett mutatkozik be a fiatal friss-diplomás generáció. A közel 60 üvegművész, az elmúlt két év során készült, 2 művet állít a nagyközönség elé. Így épül fel a több mint 100 alkotást bemutató tárlat. A HuGlass-al idén 2 budapesti helyszínen lehet majd találkozni. Október elején az Art Market Budapest keretében egy szűkebb válogatással a művekből, a fő kiállítás pedig egy varázslatos helyszínen, a főváros szívében elhelyezkedő Szent István Bazilikában lesz, ahol a hagyományos kézműves gyökereket ápoló alkotásokat és a progresszív kortárs műveket is különleges atmoszféra lengi majd körül. Idén első alkalommal szakmai és közönségdíjat is kiosztunk. Az egyiket a megnyitón, a másikat a finisszázson, ezzel is ösztönözve kollégáinkat kimagasló alkotások létrehozására. A kiállítást szatellit programok is kísérik majd, kisebb önálló kiállítások, előadások formájában. Ahogy az ezt megelőző években is, a kiállításról ezúttal is nyomtatott katalógus készül.A kiállítást megnyitja: Karin Rühl, a Frauenau-i üvegmúzeum igazgatója

A. Helyszín: 1051 Budapest, Szent István tér 1. (a bazilika emeletén) 
                    
Megnyitó: 2017. október 18.                      

A kiállítást megtekinthető 2017. november 12-ig.

B. Helyszín: Art Market, Millenáris Park, Budapest    

       
         
2017 október 12-15. Kiállítók névsora: ÁBEL Tamás, BARÓTHY Anna, BALOGH Eleonóra, BÁNÓ Rita, BILICZKI Anett, BOHUS Zoltán, BORBÁS Dorka, BORKOVICS Péter, BOTOS Péter, BUCZKÓ György, BUDAI Zsolt, BUDAHELYI Tibor, CZEBE István, CARCASS James, DARABOS Anita, DÁRDAI Nikolett, EDŐCS Márta, FARKAS Diána, FARKAS Vajk, FŰRI Judit, GAÁL Endre, GÁSPÁR György, GONZALES Gábor, GÖRÖMBEI Luca, GRÜNFELDER Judit, HEFTER László, HEGYVÁRI Bernadett, HOMOKI Anikó, IOANNIDOU Thomai, JEGENYÉS Jusztina, KÓRÓDI Zsuzsanna, KÖBLITZ Birgit, LÁSZLÓ Kyra, LENDVAI Péter Gergely, LUKÁCSI László, MELCHER Mihály, M TÓTH Margit, NÉMETH Hajnal Auróra, POLYÁK János, SIPOS Balázs, SMETANA Ágnes, SOLTÉSZ Melinda, SZABÓ Péter, SZILÁGYI Csilla, SZŐKE Barbara, TOMAY Kata, VARGA Dóra, VARGA Gyöngyvér, VIDA Zsuzsa, VIRÁG Hajnalka, WOLFINGER Barnabás Oliver Lesso, Szlovákia Agnieszka Lesniak, Lengyelország Vladimir Klein, Csehország  A Biennaléval egy időben szatellit kiállításokon tekinthető meg művészeink egyéb alkotásai : Lukácsi László - SOFA - Chicagoban. USA; Ábel Tamás önálló kiállítása a Art Salon Társalgó Galériában; Grünfelder Judit munkái az Entry kiállításon a FISE Galériában; csoportos kiállítás a Kiskép Galériában és az Üvegház galériában; László Kyra,James Carcass,Pattantyús Gergely,Török Sára  kiállítása a Szimultán 17 kiállításon; Buczkó György kiállítása Etyeken.

forrás: sajtóközlemény

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az üveg radikálisan megváltoztatta az építészetet

Az üveg radikálisan megváltoztatta az építészetet

De vajon mekkora szerepe lesz a jövő városaiban?

Üveg a belsőépítészetben
  • 2019-12-04 07:00
  • Deco

Üveg a belsőépítészetben

Az üveg egyre sokoldalúbban használható a belső terekben is: akadnak térhatárolók, helytakarékos ajtók, de a színek és minták sem állnak távol tőlük.

Egy testreszabott üveghomlokzat

Egy testreszabott üveghomlokzat

Egyedi fejlesztések Schüco rendszerbiztonsággal a Telekom Székház épületén

Hirdetés