Felére csökkenhet a falak építésének ideje ezzel a technológiával. Nemcsak időt, de pénzt és vizet is spórolhat, aki így épít.

A Porotherm Rapid termékekről erre a linkre kattintva tudhat meg többet! Amennyiben érdekli a szolgáltatás, időpont egyeztetés céljából jelentkezzen az elsosor@wienerberger.hu e-mail címen.


Akár a felére csökkentheti a falazási munkák idejét a hagyományos megoldásokhoz képest a Wienerberger által is használt Porotherm Rapid technológia. A simára csiszolt kerámia téglák pontosabb illeszkedése és bordaszerkezete révén olyan egyrétegű falazat készíthető, amely kiegészítő külső hőszigetelés nélkül képes a legszigorúbb, modern kori épületenergetikai elvárások teljesítésére is. Ráadásul a Rapid termékek alkalmazásával jelentősen, akár 98 százalékkal csökkenthető a víz- és a kötőanyagok felhasználása is. 


A csiszolt kerámia téglákra épülő Rapid technológia olyan különleges előnyöket biztosít, amelyekre a hagyományos falazási megoldások nem képesek. Lényege, hogy a téglák a felfekvő felületükön síkra csiszolva kerülnek ki a gyárból, így azok, mint két asztallap, tökéletesen egymásra helyezhetők a következő sorokban. Ezáltal a szükséges kötőanyag mennyisége kevesebb lesz, és a falazat gyorsabban elkészíthető. Ez pedig a további munkafázisokat is felgyorsítja. 
 


A megoldás ráadásul egyértelműen környezetbarátabb, a hagyományos falazáshoz képest ugyanis sokkal víztakarékosabb. Míg a hagyományos habarcsos technológiával egy átlagos méretű, 100 négyzetméteres családi ház falazatának elkészítéséhez 4200 liter vízre van szükség, a Porotherm Rapid Dryfix ragasztóhabos technológia esetén ez mindössze 8 liter. Összehasonlítva, az egy felhasználási helyre jutó havi átlagos vízfelhasználás 2022-ben 6890 liter volt. Így a vízhasználat szinte teljes elhagyásával az építtetők az egyik legnagyobb lépést tehetik meg a környezettudatos kivitelezés felé. Időt és pénzt spórol, aki így épít

A Rapid technológiával nem csak a felhasznált víz mennyisége csökkenthető, de az anyagköltségen és a szállítási költségen is jelentős, több mint 70 százalékos megtakarítás érhető el azzal, hogy nem kell a habarcshoz használt rengeteg anyagot megvenni és szállítani. A Porotherm Rapid megoldással jelentősen csökkenthető a kivitelezési munka hossza is: egy 100 négyzetméteres családi ház falazata akár 13 nap alatt elkészíthető, ezzel szemben a tradicionális habarcsos technológiával ez csaknem egy hónapba telik. Arról nem beszélve, hogy a Dryfix habot használva a habarcsoknál megszokott minimum +5°C helyett akár -5°C környezeti hőmérséklet mellett is falazhatnak a szakemberek. Továbbá drasztikusan csökken az építkezés közben keletkezett hulladék is.  

„Az elmúlt évek házépítési trendjei azt mutatják, hogy már a tervezés során kiemelt figyelmet kap a hatékonyság. A kiadások összeírásánál nem csak az alapanyaggal, de a munkadíjakkal, a beépítési és egyéb költségekkel is számolni kell. Így már korántsem biztos, hogy az tűnik az olcsóbb megoldásnak, amit elsőre is annak gondoltunk. A Porotherm Rapid falazási technológiát egyértelműen a XXI. század építési elvárásainak megfelelően dolgoztuk ki és kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy ingyenes képzéseinken országszerte minél több szakemberrel ismertessük meg ezt a módszert. Ráadásul a modern technológiával fenntarthatóbbá is válik az építkezés.”

– mondta Nagy Zsolt István, a Wienerberger marketingvezetője.


Képzésben a jövő

A Wienerberger kiemelten fontosnak tartja a szakemberképzés támogatását, így ebben az évben is meghirdette a kivitelező-kőműves, térburkoló és tetőfedő mesterek számára szervezett, többek között a Rapid technológia megismertetésére, illetve a gyakorlati ismeretek elmélyítésére és átadására fókuszáló tréningsorozatot. Március végéig 19 alkalommal, hatféle témában, 8 helyszínen, csaknem 500 résztvevő számára szerveztek interaktív tréningeket a Porotherm Rapid falazási technológiáról, a Tondach tetőcserepek beépítéséről, valamint a Semmelrock termékek alkalmazásának mesterfogásairól.
 Forrás: sajtóanyag

 Kapcsolódó tartalmak

Már robotokat, 3D-s kamerákat és lézert is használnak a csornai kerámia tetőcserépgyárban (X)

Már robotokat, 3D-s kamerákat és lézert is használnak a csornai kerámia tetőcserépgyárban (X)

1,2 milliárd forintos fejlesztéssel modernizálták a tetőcserépgyárat Csornán.

Tizenhét magyar pályázó verseng a Brick Awardért

Tizenhét magyar pályázó verseng a Brick Awardért

Kimagasló számú nevezés érkezett a világ legrangosabb téglaépítészeti díjára

A tégla új élete | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon

A tégla új élete | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon

„Nem akartunk egy hagyományos iparművészeti kiállítást, a tégla pedig önmagában is egy design elem.”

Hirdetés