Hirdetés

Megjelent az OCTOGON magazin új, 168-as (2021/4-es) lapszáma, benne sok egyéb mellett a még első tétmeccsére váró Bozsik-stadionnal,  Törpe utcai panorámás luxusotthonokkal, zánkai koncept-építészettel, a Matilddá vált Klotild palotával, a Bánáti+Hartvig étteremből lett irodaházával és végül az irodával, aminek a kedvéért időnként érdemes megszakítani a home office-t, azaz a GeoConcept HQ-val.

140 oldal, színes


2 500 Ft

Előfizetőknek 1 460 Ft


A tartalomból

Töltsd le a teljes lapszámot itt!

VILLA

sz.: Zöldi Anna f.: Bujnovszky Tamás – Emberi magasságban – Érzéki kocept-építészet egy zánkai nyaralóban – Kovács Csaba (Nartarchitects)
sz.: Molnár Szilvia f.: Bujnovszky Tamás – Alapkészlet – Családi ház Rómaifürdőn – Fortvingler Éva DLA, Bulcsu Tamás, Zsíros Zoltán (munkacsoport.net)
sz.: Emődi Ibolya f.: Hlinka Zsolt – „Budán lakni világnézet” – Átépítések a Hegyvidéken – Ágó Mátyás Attila (Jasima Építészműterem)
sz.: Hack Orsolya f.: Hlinka Zsolt – Hagyománytisztelő minimalizmus – Budai panorámás luxusotthonok a Törpe utcában – Nagy-Miticzky Szabolcs, Farkas Mária Magdolna (Téralkotó Építész Stúdió)

BUDAPEST

sz.: Pesti Monika f.: Bujnovszky Tamás, Palkó György – Óceánjárók a Duna mellett – Az Allure Residence a Középső-Ferencvárosban – Bordás Péter (BORD Építész Stúdió)
sz.: Zöldi Anna f.: Bujnovszky Tamás – Elegáns viselkedés – Új többfunkciós épület a Csalogány utcában – Hajnal Zsolt, Kendelényi Péter (Hajnal Építész Iroda) és Kovács Péter, Kéner Tamás (2K Stúdió)
sz.: Bán Dávid f.: Bujnovszky Tamás – A Matilddá vált palota – Ötcsillagos szálloda lett a déli Klotild palotából – Puhl Antal DLA, Dajka Péter (Puhl és Dajka Építész Iroda)

IRODA

sz.: Vakli Tünde f.: Bujnovszky Tamás – Őszinte matériák – A Bánáti + Hartvig új irodaháza a Fehérvári úton – Bánáti Béla, Hartvig Lajos DLA (Bánáti + Hartvig Építész Iroda)
sz.: Botzheim Bálint f.: Danyi Balázs – Rétegről rétegre – A GeoConcept HQ – Korompay Attila, Hatvani Ádám (Térhálózat)

BUDAPEST

sz.: Kovács Péter f.: Bujnovszky Tamás – A pálya íve – Hullámzó Kispest: a Bozsik stadion – Plájer János (Óbuda Építész Stúdió)

ITTHON

sz.: Götz Eszter f.: Hlinka Zsolt – Vízbéli örömök – A szegedi Tiszavirág uszoda – Kádár Mihály, Huszár Attila (TSPC Mérnökiroda)

DESIGN LOKÁTOR

sz.: Kovács Péter f.: Bujnovszky Tamás – A gondoskodás terei – A Richter kőbányai telephelyének öltöző-fejlesztése – Oroszváry László (PI-HUN Mérnöki Tervező Kft.)
sz.: Kovács Péter f.: Bujnovszky Tamás – Az anyagok dicsérete – Az RSM Hungary irodái a Balance Hall irodaházban – Hatvani Ádám (Sporaarchitects)

NEKROLÓG

sz.: Perczel István f.: Bazánt Ivola – Néhány szó Perczel Annáról


Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.Kapcsolódó cikkek

Octogon 164

164 - 2020/8

Az OCTOGON idei utolsó lapszámában igyekszünk lezárni egy rendkívüli évet, és valamiféle irányt kijelölni a folytatásnak. Történetesen a szerkesztőségen is végigsöpört a covid, ám a magazin összeállításánál törekedtünk „olyan projekteket, épületeket, belsőépítészeti alkotásokat bemutatni, amelyek színvonala, esztétikai minősége a normalitást sugározza” – áll a szerkesztőségi cikkünkben. És a konklúzió? „Egész egyszerűen jó, élhető lakásokra van szükség, megfizethető bérleti vagy tulajdonosi szerkezetben. Túlárazott luxusmegoldások helyett győzzön a realitás!” Úgy legyen 2021-től!

Letisztult formák, különleges helyzetek

163 - 2020/7

Az OCTOGON idei hetedik lapszámában mini Buda mellékletet találunk, a Gellérthegytől Óbudáig számos helyszínt bejárunk. Ám az épületek, olykor városképet meghatározó fejlesztések mellett előtérbe kerül az egyén is, mint az Őrfi József építésszel vagy Csavarga Rózsa belsőépítésszel való beszélgetésnél. Hogy csavarjunk egyet ezen, a Paradigma Ariadné Ferdeháza az ember helyett a tájat helyezi középpontba, míg Bene Tamás szintén különleges Tisza-tavi Vízigarzonjával mindkét fél jól jár. Ahogy azon olvasóink is, akik hiánytalanul végigböngészik a 163-ast.

Strandok & nyaralók

161 - 2020/5

Másodszor jelenik meg OCTOGON ezen a nyáron – vigyázat: dupla borítóval! –, és mivel még bőven van hátra a strandidőről, két-két fürdőről, illetve balatoni nyaralóról is írtunk. De közelebbről is megnéztük a reptérfejlesztés első és második ütemét, a Madárhegy beépülését, míg a Loffice-ról Winkler Nóra készített dolgozatot. És miért a dupla borító? Mert a lap második felében a Market 6.0 minimelléklettel jelentkezünk: a hazai építőipar meghatározó szereplőjének új székháza design, közösségépítés és funkcionalizmus szempontjából is meghatározó. 

Hirdetés