Hirdetés

Sógor Sarolt Kapcsolódások című diplomamunkája a MOME Ékszertervezés és fémművesség MA szakán.

Sógor Sarolt a MOME Ékszertervezés és fémművesség MA szakán készült mestermunkájában két tárgysorozatot és egy különálló tárgyat tervezett, Kapcsolódások címmel. A munkát a diplomázó leírásával közöljük.

 

Diplomamunkámban, akárcsak a szakdolgozatomban, a manualitást és a taktilis tapasztalást vizsgálom. Anyagtársításokból kiindulva, a készítési folyamat tudatos nyomon követésével figyeltem meg, miként váltakozik bennem az implicit tudás és explicit figyelem. Az anyagtársítások formai keretéül a tálat, edényt választottam, hiszen ez funkciójában, megjelenésében és etimológiailag is szorosan kapcsolódik az emberi kézhez, tenyérhez.

Kézi lemezalakítással, felhúzással és domborítással hoztam létre a formákat. Ezek a technológiák számomra elengedhetetlenek. Fizikailag és szellemileg is kellően igénybe vesznek ahhoz, hogy lekössék a figyelmemet, meditációs és terápiás gyakorlatok.

A tál, edény, tenyér, kéz, megtartás, megfogás, bőkezűség, kínálás, fogalmak halmazából két tárgysorozat és egy különálló tárgy született, amelyek mind-mind egyedi gyűjtői darabok. Az egyik sorozat a fém és az üveg kapcsolódását vizsgálja, a másik sorozat és a különálló tárgy pedig a kéz és a héjtárgy viszonyát veszi górcső alá.

A tárgyak anyaga: vörösréz, üveg, ezüst
 

Témavezető: Vági Flóra
Konzulens: David Huycke


 

Sógor Sarolt | Instagram
MOME
| Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Millennium Háza néven született újjá az Olof Palme Ház

Millennium Háza néven született újjá az Olof Palme Ház

A városligeti épület és az előtte kialakított új rózsakert október 26-tól látogatható.

Újra itt az Art Market Budapest

Újra itt az Art Market Budapest

Sztárművészekkel és 5 kontinens kiállítóival várja látogatóit a régió legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléje.

Megfelelő üzletvilágítás – tíz százalékkal nagyobb forgalom

Megfelelő üzletvilágítás – tíz százalékkal nagyobb forgalom

A vásárlói hajlandóság és a fény viszonyát három fő csoport határozza meg.

Hirdetés