• 2024-03-26 11:00
  • Deco

Éljenek a földszínek!

Varázsolj kényelmet otthonodba!

Ha a kényelmes életről van szó, a kulcs a trendi földszínek használata. Bármelyik helyiséget elvarázsolják, extra adag kényelmet biztosítanak és azonnal hygge-érzést keltenek. Egyszerre teszik lehetővé a lelassulást, nyújtanak melegséget, nyugalmat, pihenést és azonnali biztonságérzetet. Az ADA most négy tippet ad, hogyan integrálhatjuk a földszíneket az otthonunkba.

Kapcsolódjunk össze a természettel

Köztudott, hogy  a föld színek becsempészik a természetet az otthonunkba, valamint a béke és a biztonság iránti igényt tükrözik digitális korunkban. A természetes árnyalatokkal gond nélkül megnyugodhatunk, kikapcsolhatunk és pihenhetünk otthonunkban. A földes tónusok tökéletesen illenek minden helyiségbe, de különösen jól mutatnak a nappaliban és a hálószobában.


Milyen színárnyalatok hozzák létre a kívánt megjelenést?

Amikor a természetes földszínekre gondolunk, először a barna különböző árnyalatai jutnak eszünkbe. A mahagóni, a tölgy, a fakó, a kakaó és a dió mellett a tojáshéj, a homokbézs, az agyag, a mogyoró, a teve vagy akár a matt terrakotta és a teak is meghatározó eleme a palettának. A földszínek természetes, üde színkonstellációkban, a természethez való tiszta kötődésről árulkodnak minden aspektusukban. Élénk narancssárga, erős bordó, réz és karamell színnel szemet gyönyörködtető kombinációkat hozhatunk létre. A gazdag okkersárga, a felhős olajbogyó és a bogyós gyümölcsök pedig ideálisak arra, ha szeretnénk egy kis színt becsempészni a neutrális tónusok mellé.


Hogyan implementáljuk ezeket a színeket lakóterünkben?

A földszínek meghittsége meleg, harmonikus és invitáló megjelenést kölcsönöz az otthoni tereknek. A világos, természetes színekben pompázó falak megnyugtatnak és elmossák a beltér és a kültér közötti határokat. Fából és természetes anyagokból készült elemekkel igazán könnyedén követhetjük a természetközeli életmód trendjét. A kezeletlen fából készült nappaliasztal, étkezőasztal és a mellékasztalok harmonikus szimbiózist alkothatnak a fal színeivel. Mindezek mellett a természetes színskálát tükröző kanapé és fotelek tökéletesen illeszkednek a nappaliba. Az ADA szövetszínek széles választékában olyan földszíneket is felfedezhetünk, mint a világos bézs, a földbarna vagy a fenyőzöld.
 

A szeretetteljes dekorációk teszik kerekké a trendet

A természetközeli életmód trendje a dekoráció terén sem áll meg. Itt olyan anyagokat használhatunk fel, mint a fa, a vászon, a bőr vagy a rafia, melyekkel kiváló kapcsolatot teremtünk a természettel. Az olyan tapintható anyagok, mint a szőrme vagy a bőr, a természet extravagáns oldalát veszik fel, és szerkezetükkel szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A makramé felettébb divatos lehet fali dekorációként vagy virágcserépként használva. A párnák, függönyök, szőnyegek és takarók szintén hűek maradnak a természetes színvilághoz és jól integrálódnak, mint egyéni kiemelések. Ugyanitt, ne feledkezzünk meg a növények nyújtotta atmoszféráról sem, amivel még több természetet csempészhetünk be otthonunkba. A növények különböző zöld árnyalatai tökéletesen harmonizálnak a földszínekkel és kiegészítik a lakóteret.

Forrás: sajtóanyag

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Megújul az ADA márka
  • 2023-10-11 13:00
  • Deco

Megújul az ADA márka

Fókuszban a „Tudatos életmód”

Kellő bátorság és a legújabb technológiák - Az alkotók című műsor kulisszatitkai

Kellő bátorság és a legújabb technológiák - Az alkotók című műsor kulisszatitkai

Simonkovits-Légrádi Petra, a Le Grandi Interior Design tervezőjével beszélgettünk.

Hirdetés