Hirdetés

A One Works S.P.A. és a Studio A4 Iroda Kft. közös munkája.

A 2021 decemberében lezárult pályázatra hét munka érkezett, az első helyezett Bord Építész Stúdió lett, a One Works S.P.A. és a Studio A4 Iroda Kft. közös munkája, valamint a DVM Group Kft. és az UN Studio B.V. terve megosztott második díjat érdemelt. A harmadik helyezett a KÖZTI pályaműve volt, különdíjat a Quintus Design Kft. vihetett haza. A kiíró önkormányzat a megvalósítás során szándéka szerint minden díjazott tervet figyelembe vesz. Az első díjas terv a sajtóban már megjelent, mi most az alternatívát mutatjuk – a One Works S.P.A. és a Studio A4 Iroda Kft. közös munkáját.

 

 

A bíráló bizottság zárójelentése kiemeli a tervben megjelenő merész és innovatív, zöld gondolatra alapozott működtetést. 

 

 

Pozitívumként kiemeli a bírálat, hogy a lélegző épület belső elrendezése jól felépített, jó a belső közlekedési rendszere, bár a bírálók szerint nem eléggé kidolgozott. 

 

 

Külön értékként említi viszont a zsűri a terminál urbanisztikai elhelyezését. 

"A megközelítési térrendbe nem tolakodik bele a parkolótér, igyekszik egy teremtett városi szövetrendszerből rávezetni a terminálra a forgalmat, maga a városi előtér egy speciális városi tér"

 

 

Az épület ikonikus megjelenése egyetlen karakteres gesztusnak köszönhető, az egymás mellé sorolt, fa-hatású keretekre felépített tömegformálásnak. Ezt az elvet a bíráló bizottság kevésbé tartotta sikeresenek. (nekünk kifejezetten tetszik!)

 

 

További kiemelendő értéknek tekintette a bizottság a fenntarthatóságon túl a kiadható kereskedelmi területek elhelyezését. 
 

 

„Összességében a pályamű merész és korszerű foglalatban fejti ki a repülési üzem működését, amely kifejezetten kiemelkedik  a pályázatok közül, viszont ennek újszerűsége mellett számos fenntarthatósági kérdést hagy az értékelésben.”

 

 

Szöveg és képek: az A4 Stúdió jóvoltából
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Még lehet egyet hajrázni Budapest Építészeti Nívódíjáért

Még lehet egyet hajrázni Budapest Építészeti Nívódíjáért

A 2021-es pályázat benyújtási határideje szeptember 6-a.

Meghosszabbította az EQUTIONE a jelentkezési határidőt pályázatára

Meghosszabbította az EQUTIONE a jelentkezési határidőt pályázatára

A pályázatra 2021. szeptember 30-ig lehet jelentkezni.

Megjelent a Pro Architectura díj 2021. évi hirdetménye

Megjelent a Pro Architectura díj 2021. évi hirdetménye

Az elismerésre épített környezetünk minőségi alakítása és megőrzése érdekében kifejtett tevékenységgel és nívós alkotással lehet pályázni.

Hirdetés