Hirdetés

A One Works S.P.A. és a Studio A4 Iroda Kft. közös munkája.

A 2021 decemberében lezárult pályázatra hét munka érkezett, az első helyezett Bord Építész Stúdió lett, a One Works S.P.A. és a Studio A4 Iroda Kft. közös munkája, valamint a DVM Group Kft. és az UN Studio B.V. terve megosztott második díjat érdemelt. A harmadik helyezett a KÖZTI pályaműve volt, különdíjat a Quintus Design Kft. vihetett haza. A kiíró önkormányzat a megvalósítás során szándéka szerint minden díjazott tervet figyelembe vesz. Az első díjas terv a sajtóban már megjelent, mi most az alternatívát mutatjuk – a One Works S.P.A. és a Studio A4 Iroda Kft. közös munkáját.

 

 

A bíráló bizottság zárójelentése kiemeli a tervben megjelenő merész és innovatív, zöld gondolatra alapozott működtetést. 

 

 

Pozitívumként kiemeli a bírálat, hogy a lélegző épület belső elrendezése jól felépített, jó a belső közlekedési rendszere, bár a bírálók szerint nem eléggé kidolgozott. 

 

 

Külön értékként említi viszont a zsűri a terminál urbanisztikai elhelyezését. 

"A megközelítési térrendbe nem tolakodik bele a parkolótér, igyekszik egy teremtett városi szövetrendszerből rávezetni a terminálra a forgalmat, maga a városi előtér egy speciális városi tér"

 

 

Az épület ikonikus megjelenése egyetlen karakteres gesztusnak köszönhető, az egymás mellé sorolt, fa-hatású keretekre felépített tömegformálásnak. Ezt az elvet a bíráló bizottság kevésbé tartotta sikeresenek. (nekünk kifejezetten tetszik!)

 

 

További kiemelendő értéknek tekintette a bizottság a fenntarthatóságon túl a kiadható kereskedelmi területek elhelyezését. 
 

 

„Összességében a pályamű merész és korszerű foglalatban fejti ki a repülési üzem működését, amely kifejezetten kiemelkedik  a pályázatok közül, viszont ennek újszerűsége mellett számos fenntarthatósági kérdést hagy az értékelésben.”

 

 

Szöveg és képek: az A4 Stúdió jóvoltából
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nem bírod az ellenőröket? Akkor tervezd meg te az új formaruhájukat!

Nem bírod az ellenőröket? Akkor tervezd meg te az új formaruhájukat!

Ötletpályázat a BKK jegy- és bérletellenőri formaruhájának tervezésére.

A Corvin Rajziskola pályázata művészeti pályára készülő fiataloknak

A Corvin Rajziskola pályázata művészeti pályára készülő fiataloknak

Kimagaslóan tehetséges pályakezdő fiatalokat kutatnának fel.

Építészhallgatók sikere Indonéziában

Építészhallgatók sikere Indonéziában

A MOME elsőéves hallgatói második helyezést értek el egy helyi pályázaton.

Nincs találat!

Hirdetés