Multifunkcionális, otthonos és színes

A munkahelyi környezet minden iroda életében fontos szerepet játszik. Elengedhetetlen, hogy a munkatársak jól érezzék magukat, ezáltal pedig eredményesebb munkát végezzenek. Ezt figyelembe véve a Prezi időről-időre gondot fordít irodája megújítására, felfrissítésére, haladva az irodai életet érő globális változásokkal. A Prezi HQ terei Pozna Anita vezető építész és az S39 Hybrid Design csapatának munkája nyomán újultak meg. A tervezés kiindulópontját a MINUSPLUS által 2013-ban tervezett, így immár több mint 10 éve használt irodaterek adták.


A tervezés helyszíne egy tágas térfolyam volt: Pozna Anita és az S39 HD a bejárati térrel összeköttetésben álló, a galériára felvezető lépcsős tér, az innen nyíló kétszintes előadótér, végül pedig a galériafolyosó végében található workshop-terem átgondolására kapott megbízást . A megrendelői igény szerint co-working hangulat jött létre az említett terekben. A megújulást követően lehetőség van rá, hogy a munkatársak akár csak rövidebb időre ugorjanak be dolgozni, találkozhassanak egy-egy személyes vagy online meeting erejéig, csapatban vagy önállóan is dolgozhassanak . A tér a munkavégzés mellett a kikapcsolódásra is lehetőséget biztosít: ping-pong és csocsóasztal is rendelkezésre áll. 

Az átalakítás bár minimális beavatkozással járt, mégis jelentős változást eredményezett. A tervezők a meglévő téri elemek felhasználásával dolgoztak, kiegészítve azokat olyan funkciókkal, amelyek támogatják a közösségi munkát.


A welcome tér egyedülálló recepcióspultot kapott, továbbá kanapéval, fotelekkel és egyedi tervezésű asztalokkal is gazdagodott. Az előadótérbe meeting dobozokat integráltak a tervezők. A brand vizuális erősítése is részét képezte a munkának, így került a welcome tér melletti lépcsőfordulóba a Prezi értékeit bemutató brand fal, ami Jásdi Juli illusztrátor munkáját a cég munkatársait megjelenítő képernyő egészíti ki. A brand erősítését célozza a térbe integrált generált falgrafika, ami a Prezi indulása óta elkészült 360 millió prezentáció közül 50 ezer felhasználásával készült. A designelem jól szemlélteti a cég globális jelentőségét és hatását.


 

2022-es belsőépítészeti tervezés: Pozna Anita és az S39 Hybrid Design kooperációja
Tervezőtársak: Baróthy Anna, Csapody Máté, Horváth Norbert
Illusztráció: Jásdi Juli, Bozsó Melinda
Kivitelezés: Budapest Nyomda, Indie-Bau Kft., Batyi Béla, Béflex Zrt., Lám Bence, GET Kft.

 

Forrás: sajtóanyag 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Tisztelet a múltnak - átépítés után újjáéled a Bem tér

Tisztelet a múltnak - átépítés után újjáéled a Bem tér

A Bem téri épület városképi jelentőségű főhomlokzatát megőrzik, díszeit helyreállítják, az új funkciók kialakításával nyitottabb, befogadóbb lesz az épület.

Az otthoni irodák fortélyai
  • 2020-09-27 11:00
  • Deco

Az otthoni irodák fortélyai

Otthonról dolgozni könnyű. De minőségi, mégis stílusos és esztétikus asztalt választani ehhez már nehezebb.

Hirdetés