Hirdetés

Teljesen automatizált, károsanyag- és hulladékkibocsátás nélkül működik a Market Zrt. által kivitelezett gyár.

Új gyártóbázist adott át a SIAD csoport Magyarországon: az ipari és orvosi gázok előállításával foglalkozó, olasz tulajdonú vállalat 12 milliárd forintból építette fel Gyöngyöshalászon második hazai üzemét, amely a Market Zrt. kivitelezésében épült meg, és amelyben mélyhűtött cseppfolyós nitrogént, oxigént és argont állítanak elő.

Roberto Sestini, a világszerte 14 országban jelen lévő SIAD cégcsoport tulajdonosa az eseményen kiemelte: a teljes egészében önerőből finanszírozott beruházást a Miskolcon húsz éve működő gyáruk fejlődése alapozta meg. Emellett az Apollo gumiabroncs-gyár beszállítójává akartak válni, ezért választották második gyáruk helyszínéül Gyöngyöshalászt.

Az új bázis csúcstechnológiájának és teljes automatizáltságának köszönhetően munkaerőigényük alacsony. Miskolcon és Gyöngyöshalászon 55 embert foglalkoztatnak. Gyöngyöshalászon a világ egyik legkorszerűbb technológiáját alkalmazzák, amelynek köszönhetően az itteni gyár károsanyag- és hulladékkibocsátás nélkül működik.

Fotó: MTI, Komka Péter

Massimo Rustico olasz nagykövet arról beszélt, hogy a SIAD tevékenységét Magyarország és Olaszország vegyiparában egyaránt vezető szerepet tölt be. Szemléletére jellemző, hogy a kutatás-fejlesztés mellett a fenntarthatóságot és a környezet védelmét is meghatározó szempontként kezeli. Tavaly az olasz-magyar kereskedelmi forgalom meghaladta a 10 milliárd eurót, ez a szám folyamatosan nő; a vegyipari termékek forgalma a két ország között eléri az 1,4 milliárd eurót.

A SIAD termékeire számos ipari területen szükség van, ezeket eddig zömmel importból kellett beszerezni. A kabinet ezt mérlegelve emelte korábban a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházások sorába az új gyártóbázis felépítését.

A SIAD Group Olaszország egyik vezető vegyipari csoportja, tevékenysége az ipari, mérnöki, élelmiszeripari, egészségügyi, LPG és földgázágazatokra egyaránt kiterjed. Termelési értéke 674 millió euró volt 2018-ban, ügyfeleinek száma világszerte több mint 70 000 és közel 2 000 alkalmazottja van.

Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete, Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott, Pékó Zoltán, a SIAD Hungary Kft. ügyvezetője és Roberto Sestini, a SIAD csoport elnöke (b2-j2) átvágja a nemzeti színű szalagot - Fotó: MTI, Komka Péter
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egyre több, befektetési célból vásárolt budapesti ingatlan tulajdonosa gondolkodik az eladáson

Egyre több, befektetési célból vásárolt budapesti ingatlan tulajdonosa gondolkodik az eladáson

Az ingatlan.com becslése szerint 4-5 ezer lakásnál jöhet szóba ez a lehetőség.

Debrecen és Sopron a vidéki ingatlanpiaci árlista élén

Debrecen és Sopron a vidéki ingatlanpiaci árlista élén

A keleti országrész központja és a nyugati határszél kapuja vezeti az ingatlanpiaci árlistát.

Elkészült Győrben Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkja

Elkészült Győrben Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkja

Közel ötezer háztartás éves energiaszükségletét termeli meg.

Hirdetés