Hirdetés

Rész és egész harmóniája

A Hotel Clark épülete a kivitelező szemével.

Nemrég írtunk a Hotel Clark épületéről, melynek kapcsán tavaly egy olyan szálloda jött létre, amely amellett, hogy tiszteletben tartja a történelmi környezetet, minden elemében modern és cseppet sem hasonlít a már megszokott szállodaláncok épületeihez. Most kivitelező, az Alukonstrukt szemével vizsgáltuk meg az épületet.
 

Nyílászárók

Az impozáns méretű fém nyílászárókon keresztül lenyűgöző panoráma tárul a szállóvendégek szeme elé. A különleges látképet különleges építészeti konstrukciókkal párosítottuk a tökéletes összhang érdekében.

Kavics

Az épület tetején található „Kavics” üvegfala tökéletes kilátást biztosít a szintmagas üvegfelületeken keresztül. Az árnyékolásra pedig egy unikumnak számító rendszert ötlöttünk ki; mely CNC technológiával kialakított 10 mm vastag alumínium statikai elemek közé elnyújtott ellipszis keresztmetszetű, és a vízszinteshez viszonyított adott szögben álló árnyékoló lamellák sokaságából tevődik össze, így kölcsönözve a „Kavicsnak”, valóban egy kavics formáját.

„Attika”

A 7-8. emeletek közötti „attika” fedésnek is tökéletesen illeszkednie kellett az épület hangulatához, megjelenéséhez. Sokrétű feladatot kapott ez az egyszerű elem, ugyanis mögötte található elrejtve a csapadékvíz elvezető rendszer, valamint számos elektronikai berendezés. Mindemellett a burkolat függőleges elemei integrálják magukba a lakosztályokat egymástól elválasztó hatalmas üvegtáblák fogadószerkezetét is. A feladatot bonyolította az épület sajátos alaprajza, melyet a gyártmányainkkal le kellett követni, így a közel 40 darabból álló együttes zömében egyedi elemekből áll.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ez a hely itt és így rendben van

Ez a hely itt és így rendben van

"Az épület architektúrája, megjelenése és természetesen elhelyezkedése már akkor is izgalmas feladatot sejtetett." - Kiss Frigyes a Hydroproof Kft. ügyvezetője mesélt a Hotel Clarkról.

A kitartás szimbóluma - Hotel Clark

A kitartás szimbóluma - Hotel Clark

Tiszteletben tartja a történelmi környezetet, mégis modern és egyedi.

Elkészült a Cápasuli, épül a Pannon Park

Elkészült a Cápasuli, épül a Pannon Park

Bemutatták, hol tart a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztése.

Hirdetés