Hirdetés

Interjú Puszta Laurával, a Market Zrt. operatív HR vezetőjével.

Több pozícióba is új munkatársakat keres a Market Építő Zrt., amelynek erényei közül a stabilitást, a több évre előre tervezett projekteket emelte ki Puszta Laura, a Market Zrt. operatív HR vezetője. Laura még nem egészen egy éve dolgozik a cégnél, és ez a különösen nehéz év kiválóan alkalmas volt arra, hogy gyorsan beilleszkedjen, megtapasztalja, hogy figyelnek az alkalmazottakra, fontos az egészségük és a biztonságuk, miközben a cég innovatív szemlélete, profizmusa minden területen tapinthatóan jelen van. 

Puszta Laura: „A kivitelezésen dolgozó kollégák a frontvonalban bizonyítottak nap mint nap”

Egy HR-vezetőnek különösen nehéz dolga lehet most, a járvány idején. Milyen a napi munkád, szervezhetsz-e személyes találkozókat?

A járványhelyzet mindannyiunkat érint, nem válogat. Átformálta a mindennapjainkat, de a felmerülő helyzetre nagyon gyorsan reagáltunk. Figyelünk arra, hogy a székházunkban váltva dolgozzunk, a csapatokat felosztottuk. A legtöbb megbeszélést, interjút digitális eszközön bonyolítjuk le. Ebben az IT-s kollégák szakértelme sokat segített nekünk eddig is, és most is folyamatosan dolgoznak azért, hogy a rendszereink elérhetőek legyenek, és ebben az átalakult környezetben is hatékonyak lehessünk.

Az építkezéseinken természetesen máshogy kell figyeljünk a munkatársakra, hiszen fontos, hogy a kivitelezés gördülékenyen haladjon. Az első hullám alatt, amikor még nem is igazán tudtuk mivel állunk szemben, a kivitelezésen dolgozó kollégák a frontvonalban bizonyítottak nap mint nap. Fegyelmezett hozzáállásunknak köszönhetően sikeresen helyt álltunk. 

Milyen a hangulat a cégen belül, mennyire akadályozza a napi működést a vírushelyzet?

Első lépésként egészségünk védelme érdekében megelőző óvintézkedéseket vezettünk be, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a vírus terjedését minimalizáljuk kollégáink körében. Pandémia Bizottságunkhoz érkező bejelentések által nyomon követjük kollégáink és közeli családtagjaik egészségi állapotát, folyamatosan teszteljük munkatársainkat, mindenkire figyelünk és vigyázunk. Nyilván mi is érezzük ennek a helyzetnek a nehézségét, de elsősorban a munkára koncentrálunk, és arra, hogy támogassuk, segítsük egymást, így azt gondolom, a körülményekhez képest jó a hangulat, és a lendületünk is változatlan. 

A Market folyamatosan fejlődik, rendszeresen keres új munkatársakat. Mennyire könnyű friss munkaerőt szerezni jelenleg?

Jelentkezőink száma nem csökkent az utóbbi időben sem. Sajnos a bizonytalanság rányomja bélyegét a mindennapokra, pályázóink is sokkal visszafogottabbak, bizonytalanabbak. Fontos azonban tudatosítani, hogy a jelöltek és az új munkatársak nálunk biztonságban vannak és lesznek. Mi ebben az időszakban is fejlesztjük folyamatainkat, rendszereinket, nem állt meg az élet.

Olyan munkatársakat keresünk, akik elkötelezettek a saját fejlődésük iránt, akikben van ambíció, szorgalom és egy nagy adag szakmai tudás. Tehetségek mindig vannak, járványhelyzettől függetlenül, legfeljebb most nehezebben találunk rájuk.  

Mivel győznéd meg azt, aki ebben az időszakban váltana, de óvatosságból nem mer?

A Market Zrt. stabil, megbízható legyen szó egy új projektről vagy egy új pozícióról. Fontosnak tartom kiemelni, hogy nem kizárólag projektre, határozott időre keresünk munkatársakat, mi több évre előre látjuk projektjeinket, építkezéseinket – hiszen ez a terület előrelátást kíván –, mindamellett jól kell alkalmazkodjunk a változásokhoz is. Cégünk kiváló hely a tanulásra. Innovációban, új technológiában, zöld gondolkodásban kiemelkedő a Market. Azok a jelöltek jönnek hozzánk, akik ismerik a munkáinkat, azt a minőséget, amivel mi dolgozunk. Őket nem kell meggyőznünk, ők már tudják, hogy mit választanak. Mi pedig minden támogatást megadunk számukra ahhoz, hogy a leghamarabb betanuljanak, és hogy az út, amin elindulnak, izgalmas feladatokat, kihívásokat adjon számukra. Aki hozzánk csatlakozik, jó helyre kerül, ezt biztosan mondhatom.

Építkezés a Market egyik legnagyobb projektjén, a BudaParton

Milyen területekre kerestek munkatársakat?

Kivitelezési területen előkészítő mérnök kollégákat keresünk, mivel új munkákat nyertünk el. Leendő munkatársaink a projekteket végigkísérhetik, láthatják az alkotás folyamatát, a megvalósulást, hogy tényleg szeretünk építeni. Nincs két egyforma munka, mindig változatos a feladatkör, mi ezt is szeretjük benne. A projektekhez gazdasági szakemberekre is szükségünk van, akik a műszaki folyamatokat fogják támogatni. De aktuális a keresésünk kommunikációs vezető pozícióra is. Emellett vannak nyitott pozíciónk leányvállalatainknál aktuálisan Erdőtelken, a PREbetonnál vagy éppen a Vilatinál. Érdemes többször ellátogatni honlapunkra a folyamatban lévő álláslehetőségek kapcsán, de leginkább ajánlott regisztrálni oldalunkon, mert a hirdetés megjelenítését megelőzően adtabázisunkban célzottan szűrjük a jelentkezőket.

Sokszor a legjobb a személyes példa: magad is nem olyan régen, idén év elején kerültél a Markethez. Számodra hogyan telt ez a közel egy év, milyen tapasztalatokat szereztél?

Igen, januárban csatlakoztam a Markethez. Nagyon izgalmas évet zárunk, mert egy teljesen új helyzetben kellett helyt állni. Jó volt, hogy egy erős, szakmailag kompetens csapatba kerültem. Nagyon inspiráló a munkatársaimmal való közös munka, sokat tanulunk egymástól. Én úgy fogalmaztam meg magamban, hogy a Market a kiszámíthatatlanságban is kiszámítható. Ezt különösen jó volt megtapasztalni friss belépőként, és azt látni, hogy mennyi erőfeszítést teszünk közösen azért, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát.

Ez a nehéz időszak kiváló arra is, hogy gyorsan beilleszkedjek, megismerhessem a cég működését, értékrendjét. Jó azt érezni, hogy figyelnek ránk, fontos az egészségünk, a biztonságunk.

Tetszik a cég profizmusa, ami minden területen jelen van, érezhető, tapintható. Az pedig, hogy a cégvezetés kezdeményezésére indult közös összefogás, melyhez a kollégák csatlakoztak, óriási plusz pont nálam: a Market-csoport dolgozóinak önkéntes felajánlásával a Szent László Kórház Alapítványát támogattuk, így segítve a kórház ápolószemélyzetét immáron második alkalommal. Mindezek tükrében nap mint nap az az érzés erős bennem, hogy jó ide tartozni.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Unikális feladat az ország főterén

Unikális feladat az ország főterén

A Szabad György Irodaház kivitelezéséről Veszelák Péter és Tóth Gábor, a Market Építő Zrt. munkatársai nyilatkoztak. 

Életműdíjat ért a Párisi Udvar, de az életmű folytatódik

Életműdíjat ért a Párisi Udvar, de az életmű folytatódik

Bajnok Sándor, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója a Párisi Udvarnál szerzett tapasztalatait már új projektnél hasznosítja. Interjú.

Hatezer négyzetméteres csomagelosztó csarnok épül

Hatezer négyzetméteres csomagelosztó csarnok épül

Bővíti magyarországi csomagelosztó kapacitását a DPD Hungária Kft.

Hirdetés