Az első fázisban három társasházat építenek fel.

Az összesen 3,7 hektáros területen, az irodaépületeket és a belső parkot is magába foglaló lakásfejlesztés beépítési koncepciója, és az irodaépületek kialakítása a milánói Lissoni & Partners és a budapesti Lean-Tech építész stúdiókkal együttműködésben valósul meg a Dürer Parkban. A lakóépületek részletes terveit viszont a KÖZTI jegyzi. A látványtervek a cikk végi galériában tekinthetők meg.

A sokak által vitatott projekt hatalmas beépítéssel számol a Városliget mellett, melynek részeként a historizáló zárdaépületet is javarészt elbontották, és csak homlokzatát őrizték meg, valamint építettek rá nagy mértékben. Az irodafejlesztések megkezdésével tudni lehetett, hogy egy lakófunkciójú beépítés is születik az Abonyi utca felől, mely lakásokra elindult az előregisztráció. A fejlesztési területen egy, az Abonyi utcát és az Ajtósi Dürer sort összekötő új gyalogos sétány is kiépül, összekötve a belső parkot, a lakóépületeket és a villanegyedet a Városligettel. A fejlesztés egészen pontosan a Zichy Géza és az Abonyi utcák sarkán valósul meg, három épületben - egyenként 58, 72 és 77, azaz összesen 207 lakás épül.

A lakóépületek tervezésénél fontos szempont volt, hogy a terület múltjához illő minőségű és felszereltségű lakások és környezet jöjjön létre. A belső utak és sétányok, illetve a belső park kialakítás éppolyan hangsúlyos volt, mint az épületen belüli koncepció. A modern belsőépítészeti megoldások és belső közösségi terek, az okosotthonba integrált árnyékolórendszer, vagy éppen hőszigetelő alumínium nyílászárók mind megtalálhatóak a lakásokban. Az egészséges életmódot szem előtt tartva minden tömbben helyet kap egy-egy edzőterem is. A lakásokhoz itt is tartoznak az épületekben elhelyezett gépkocsi beállók és tárolók is.

Az épületek energiahatékonysága, fenntarthatósága kiemelt fontosságú lesz a fejlesztő szerint, többek között megújuló energián alapuló hibrid fűtési-hűtési gépészeti rendszert, valamint nagyméretű, ökológiailag aktív zöld tetőket terveztek be. 

Forrás: Sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Előkerültek a koronavírus nyertesei

Előkerültek a koronavírus nyertesei

Rengetegen leosontak a barkácsboltba a karanténból.

Parkká alakítottak egy lakást Kínában

Parkká alakítottak egy lakást Kínában

A Devolution építésziroda fontos társadalmi problémára szeretné felhívni a figyelmet.

Jönnek a növényi alapú építőanyagok

Jönnek a növényi alapú építőanyagok

Technológiák és anyagok a fenntartható házakhoz.

Hirdetés