A vevőknek ez akár több millió forint megtakarítást is jelenthet 

Rozsdaövezeti besorolást kapott a LIVING Kassák Terrace és Park West 3 lakóparkja, így a magánszemélyek a projektek lakásainak megvásárlása esetén áfavisszatérítést érvényesíthetnek, vagyis a lakás csak a nettó árába kerül. A rozsdaövezeti helyszín választása már a kisebb lakások esetében is több millió forintos előnyt jelenthet a vevőknek.

Az általános forgalmi adóról szóló törvény módosítása szerint ugyanis az új lakásokat terhelő 5 százalékos áfa összegével azonos mértékű visszatérítési támogatást a rozsdaövezeti akcióterületeken megépült, többlakásos épületben található otthont vásárlók a Magyar Államkincstáron keresztül igényelhetik.

A LIVING a XIII. kerületben indította el 2018-ban a Kassák Projektet, a Váci úttól egy utcányi távolságra, az Apály utca, Angyalföldi út, Klapka utca és a projekt névadója, a Kassák Lajos utca által határolt tömbön. Az összesen 740 lakásos lakófejlesztés harmadik, egyben befejező üteme a Kassák Terrace, amelyben a 246 új építésű, magas energetikai besorolású lakás várhatóan 2025 első felében már költözhetővé válik. A LIVING másik XIII. kerületi fejlesztése a közel 900 lakásos, Ferdinánd negyedben található Park West lakópark-beruházás, amelynek harmadik üteme, a Park West 3 építési munkálatai 2022 szeptemberében kezdődtek meg. Az értékesítés mindkét projekt esetében folyamatosan zajlik.

„Lakóprojektjeinknél elsődleges szempont, hogy olyan ingatlanokat hozzunk létre vevőink számára, melyek minden igényt kielégítenek. A Kassák Terrace és a Park West 3 lakófejlesztések ráadásul nem csak a kiváló elhelyezkedésükkel, környezettudatos megoldásaikkal és magas színvonalú szolgáltatásaikkal előnyös választások a potenciális vevőknek, ugyanis a projektek rozsdaövezetté nyilvánításának köszönhetően lehetőség nyílik az áfavisszatérés érvényesítésére, ami ügyfeleink számára akár több millió forintos árelőnyt is jelenthet.” – mondta Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

Forrás: Sajtóanyag /  Nyitókép: LIVING
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fashion & Design Autumn Budapesten

Fashion & Design Autumn Budapesten

A következő hónapokban számos rendezvényen ismerhetjük meg hazánk kreatívipari tehetségeit.

Barcelona titka

Barcelona titka

Szubjektív jegyzet a barcelonai főépítész budapesti előadásához.

Meghosszabbították a Nyitva x Erzsébetváros program határidejét

Meghosszabbították a Nyitva x Erzsébetváros program határidejét

Augusztus 27. éjfélig jelentkezhetsz.

Hirdetés