A HelyiÉrték címet viselő III. Építészeti Nemzeti Szalon együttgondolkodásra hív minden érdeklődőt

Ahogy azt már bizonyára sokan tudják, a Műcsarnokban ötesztendős ciklusokban mutatkozhatnak be az egyes művészeti ágak. Idén újra az építészeté lesz a főszerep, a HelyiÉrték címet viselő III. Építészeti Nemzeti Szalon együttgondolkodásra hív minden érdeklődőt.

Az elmúlt öt év hazai és határon túli építészetét összegző kiállításon a látogató korunk legfontosabb kihívásaihoz kapcsolódó, aktuális kérdéskörök szerint csoportosítva ismerhet meg különböző építészeti gondolatokat. A jelen körvonalaiban az építészet és a közösségi-kulturális identitás viszonya lesz az egyik téma.

Ezen felül önálló egységet képvisel a jövő kérdéseit érintő két, kiemelt tematika: az oktatási-nevelési intézmények és a lakóházak építészete. Az épített örökség helyzetét feltáró szekció a múlttal való együttélés lehetőségeit fejtegeti.

A kiállítási tér végpontján kap helyet az építészeti gondolkodás mint alkotói folyamat szimbolikus leképezése, az apszisban kialakított közösségi tér a szakmai közélet helye. A sajtóeseményen a kiállítás főkurátora Dénes Eszter építész, építészeti szakíró és felkért társkurátorai Gutowski Robert, Perényi Tamás és Ferencz Marcel Ybl-díjas építészek tartanak rövid tárlatvezetést. 

A III. Építészeti Nemzeti Szalon 2024. május 11-től szeptember 15-ig látogatható a Műcsarnokban, az eseményről ezen a linken érhetőek el további információk.

Forrás: Sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a Fény Architektúra kiállítás

Megnyílt a Fény Architektúra kiállítás

Két alapvető építészeti elv is megjelenik egy 3D-s gömbmátrixban.

Vasúti indóház és luxus szálloda

Vasúti indóház és luxus szálloda

Építészeti megoldások a hazai és nemzetközi műemlék felújítások kapcsán.

 

Az ismeretlen IPARTERV nyomában III.

Az ismeretlen IPARTERV nyomában III.

A MOME hallgatóinak kiállítása a Magyar Építészeti Múzeumban

Hirdetés