Hirdetés

Tesztoszteronépítészet Erhardt Gáborral

Ma este 18 órától az Ybl Miklós-díjas építésszel beszélget Wesselényi-Garay Andor.

Május 6-án, 18 órakkor folytatódik az Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet online beszélgetéssorozat, amelynek keretében Wesselényi-Garay Andor következő vendége Erhardt Gábor Ybl Miklós-díjas építész lesz.

Erhardt Gábor a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán diplomázott 1998-ban. 2001 óta az AXIS Építész Iroda tagja önálló építésztervezőként. Tervezési munkáinak többsége Tokaj-Hegyaljához kötődik, ahol 2017 óta három település – Abaújszántó, Erdőbénye és Tállya – főépítészi feladatait is ellátja. Megbízásai a belsőépítészeti átalakításoktól borászatok és kisebb középületek tervezésén át a műemléki rekonstrukciókig terjednek. A tervezési praxis mellett folyamatosan kutatja a borvidék épített örökségét, rendszeresen publikál a témában, illetve településismereti sétákat vezet a fontosabb rendezvényeken. 

A beszélgetés során Wesselényi-Garay Andor, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) tudományos munkatársa, az est házigazdája ezúttal arra kíváncsi, hogy miképp lehet viszonyulni Makovecz Imre örökségéhez, milyen kilátások, lehetőségek és kihívások állnak az organikus építészet előtt? Miként látja a településkép védelmét főépítészként a frontvonalból, miképp lehet közeledni napjaink újrekonstrukciós gyakorlatához? Illetve felül lehet-e kerekedni a „mi és ők” dichotómiáján az építészeti ízlés kapcsán?

A beszélgetés zártkörű, de élőben lehet követni az intézmény Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék – záróelőadás

Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék – záróelőadás

A vidéki építészetről szóló sorozat záróadásának vendége Vesmás Péter.

Beszélő fejek, avagy az építészeti kérdezz-felelek ultramaratonja

Beszélő fejek, avagy az építészeti kérdezz-felelek ultramaratonja

Wesselényi-Garay Andor 24 órás interjúja Martinkó József olvasatában.  

Szabó Levente a Hild-villában

Szabó Levente a Hild-villában

WGA vendége lesz a Tesztoszteronépítészet beszélgetéssorozatban. 

Nincs találat!

Hirdetés