Hirdetés

2019. május 2-án újabb esttel jelentkezik a MOME design- és művészetmenedzsment szakos hallgatói által szervezett tematikus rendezvénysorozat. Az esemény témája ezúttal a filmmenedzsment lesz, amelyhez kapcsolódóan Osváth Gábor, Petrovits Genovéva, Schwechtje Mihály és Untsch Kata szerepel a meghívottak között.

Web:https://www.facebook.com/events/664456063989509/
Időpont:2019 Május 02. 19:00, Csütörtök
Hely:MOME Z
Település:Budapest
Cím:Bertalan Lajos utca 2.

 

Az eseményen vendégeik segítségével körbejárják a filmes szakma rejtelmeit és lehetőségeit itthon és a nagyvilágban egyaránt. A beszélgetés moderátora Ott Anna, a design- és művészetmenedzsment MA hallgatója lesz.

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. Az együttműködés mibenlétét szeretnénk feltérképezni, kíváncsiak vagyunk, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók. Minden alkalommal új tematikával jelentkezünk, amely módot ad, hogy bemutassuk a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein és egy adott művészeti ágazat két eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívjuk meg.

Osváth Gábor

A Színház- és Filmművészeti Egyetem gyártás szakán végzett 2011-ben. Első produceri munkája az Itt vagyok c. rövidfilm volt, mely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált. Szimler Bálinttal és Rév Marcellal később közösen készítették a Balaton Method c. zenés dokumentumfilmet is, de nevéhez fűződik még a LOVE (Bucsi Réka), Lidérc úr (Tóth Luca), valamint a dokumentumfilmek közül a Mi ez a cirkusz? és a Három tánc (Halász Glória). Idén mutatják be a mozik a Nagy Zoltán által rendezett Szép csendben c. inkubátoros filmjét, és ugyancsak 2019-ben lesz először látható Deák Kristóf Foglyok c. tévéfilmje is. Produceri munkái mellett a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál egyik főszervezője, valamint a Sztalker Csoport nevű színházi formáció produkciós vezetője.

Schwechtje Mihály

Filmrendező. Első, többszörösen díjnyertes nagyjátékfilmjét, Remélem legközelebb sikerül meghalnod:-) címmel, tavaly ősszel mutatták be. Azóta színpadra állította első saját színdarabját, Az örökséget is. Jelenleg az emberkereskedelem magyarországi áldozatait segítő védett ház vezetőjéről és az áldozatok rekreációjáról készít dokumentumfilmet, illetve több új filmterven is dolgozik. A Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója.

Petrovits Genovéva

A MOME design- és művészetmendzsment szakán végzett 2015-ben. Filmes, színházi és zenei területen dolgozik. Jelenleg Mihály legutóbbi filmjeinek külföldi fesztiválos megjelenéseit szervezi. Az Aki bújt, aki nem és a Védelem alatt, Mihály dokumentumfilmjének társproducere, Az örökség produkciós vezetője.

Untsch Kata

A MOME design- és művészetelmélet szakán kezdte tanulmányait, amit következetesen a design- és művészetmenedzsment MA szak követett. A számára legtesthezállóbb munkakör megtalálása érdekében számos kreatív területen kipróbálta már magát. Művészeti újságírói tevékenységét a designisso.hu-nál és az Artlocator Magazinnál kezdte, utóbbinál social media manager és projektasszisztens is volt. 2018 első felét Barcelonában töltötte, ahol az Escola Massana falai közt alkotói tevékenységet folytatott, valamint fotóművészet iránti szenvedélyétől hajtva a város egyetlen fotográfiára szakosodott galériájában, a Galería Valid Foto-ban volt gyakornok. 2018 szeptembere óta az Éclipse film munkatársa, ahol dokumentumfilmekkel kapcsolatos menedzseri feladatokat végez.


Hirdetés