Víziók egy városrészre

Az 1995-ben alapított Finta és Társai Építész Stúdió tavaly népszerű programsorozatot indított Technológia és Építészet címmel, melynek soron következő, harmadik állomása idén először a MÉSZ-ben kerül megrendezésre.

 

Program:

Finta és Társai Építész Stúdió az Octogon magazin gondozásában készített 100 oldalas kiadványát mutatja majd be, mely a napjainkban is aktuális Nyugati pályaudvar és környékének fejlesztése, rendezése kapcsán született. A témával Finta József kezdett behatóbban foglalkozni és foglalkoztatta közel 25 évig. Elsőként a Westend egyfajta „folytatásaként” szinte azonnal megszülettek az első tervek, és ezt követően is változó intenzitással, de mindig felmerült benne a terület élhetőbb hasznosításának gondolata. A kereskedelmi forgalomban nem kapható limitált példányszámú kiadványban nem csak a fejlesztésekről-, jövőbe mutató tervekről és a tér történetéről esik szó, hanem a Stúdió ezzel kapcsolatos két évtizednyi tervezői munkájáról, erőfeszítéseiről is.

Céljuk, hogy párbeszédet indítsanak, hogy napirenden tartsák a témát, hogy egy izgalmasabb, élhetőbb teret hozzanak létre a város lakóival. Az esemény során nem csak ismertetik a témát, de felvázolják a lehetséges távlati terveket, víziókat is.

Előadók:
Szabó Tamás János DLA (Finta és Társai Építész Stúdió)
Fekete Antal (Finta és Társai Építész Stúdió)
Pleskovics Viola (Octogon Magazin)
Előadás időpontja: 2024. 03. 20. 18:00-tól (19h-ig)
Kapunyitás: 17:45
Helyszín: Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) - Kós Károly terem
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely a fintarch@fintastudio.hu címen lehetséges.

 

Finta József több mint két évtizedet töltött a csomópont környékének megújítási terveivel, már a Westend City Center megépítése óta. A terület átgondolásáról irodája építészei továbbra is együtt gondolkodnak, s e víziókról jelentettek meg most kiadványt az OCTOGON magazin gondozásában.          

A kiadvány ITT elérhető. 

Bemutatták a Finta Stúdió és az Octogon magazin kiadványát

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Diplomadíj 2021

Diplomadíj 2021

Diplomázó Építészmérnök, Belsőépítész – Környezettervező művész, Tájépítészmérnök és Településmérnök hallgatók számára!

A hatodik kihalás, avagy az építész felelőssége

A hatodik kihalás, avagy az építész felelőssége

A választ a MÉSZ és az Artifex Kiadó 2021-es Nemzetközi Építész Kongresszusán kerestük.

Hirdetés