Hirdetés

Egy pápai kollégium és egy szentpéterfai általános iskola

Az Archello Awards 2023 nyilvánosságra hozta az Év Iskolaépülete címre jelölt pályázók listáját. A longlisten azok a legjobbnak ítélt építészeti projektek  szerepelnek, amelyeket a díjprogram első kiadására beérkezett több mint 1000 pályázatból választottak ki. A 12 projekt között 9 ország szerepel, Kínától és Japántól kezdve, Horvátországon át Magyarországig.

A 12 longlistbe jutott projekt közül idén nem csak egy, hanem rögtön két frissen átadott magyar projekt is bekerült. Elismerték a CAN Architects Szentpéterfán épült Általános Iskoláját, valamint a Bivak stúdió Pápán nem régen átadott református kollégiumát.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
 A BIVAK tervezte új pápai református diákotthonról írt „Pro bono publico” című cikkünk nyomtatásban az OCTOGON magazin 186-os (2023/6-os) lapszámában jelent meg, online erre a linkre kattintva olvasható.
 

 A CAN Architects tervezte szentpéterfai iskolaépületről írt „A minőség limbóléce” című cikkünk nyomtatásban az OCTOGON magazin 185-ös (2023/5-ös) lapszámában jelent meg, online erre linkre kattintva olvasható.
 

 

Forrás: Archello

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Egy bivakot keresek, hogy megnyugodjak”

„Egy bivakot keresek, hogy megnyugodjak”

Molnár Dávid Ferenc építészhallgató DECODE-fődíjas munkájának különleges története

Magyar építészek sikere Prágában

Magyar építészek sikere Prágában

Egyetlen magyar résztvevőként jutott tovább az “új Žižkov városközpont” megformálására kiírt pályázaton a magyar csapat.

Hirdetés