A másodjára megrendezett tervpályázat végre célba ért

Kihirdetésre került  a Magyar Építészeti Központ és Múzeum tervpályázatának eredménye. A bírálók szerint a letisztult tér és tömegképzés mellett a nemzeti értékek is helyet kaptak az első helyezett pályaműben, amely a tradíciót és az innovációt ötvözi. Az elismeréseket Turi Attila és Lánszki Regő adta át. A közbeszerzési eljárást elvileg már a jövő héten elindítják, az új épület pedig a remények szerint 2026-ban megnyílhat. Nézzük a díjazottakat! 

 Forrás: MÉSZ

Első díjban részesült: Tér és Forma Szeged és a BIVAK stúdió közös pályaműve


II. díjban részesült: monostudio

III. díjban megosztva részesült: Archikon & Deichler Jakab és Fejérdy + Bartók közös pályázata

Kiemelt megvételben részesült: Klobusovszki Építészet Kft. & Napur Architect

Megvételben részesült: ARCH-STUDIO, BACHMAN & BACHMANN ÉPÍTÉSZ IRODA KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG + AU.ROOM ÉPÍTÉSZ MŰHELY Korlátolt, Balázs Anna, Balázs Tibor, Karlovecz Ádám, Molnár Zsanett, Nagy Júlia, Novák-Mester Petra, Suri Bálint pályázata, BÁNÁTI + HARTVIG Építész Iroda, Karácsony Tamás + Szabó Péter közös pályázata, Vikár és Lukács Építész Stúdió Kft.

 

A bírálóbizottság elnöke Turi Attila építész, az MMA alelnöke; társelnöke Lánszki Regő országos főépítész, az ÉKM építészeti államtitkára.
Tagjai: Tima Zoltán építész, az MMA rendes tagja; Salamin Ferenc építész, az MMA rendes tagja, az MMA Építőművészeti Tagozata vezetője; Szegő György építész, a Műcsarnok Nonprofit Kft. szakmai igazgatója, az MMA levelező tagja; Szabó Levente DLA építész, a BMGE Építészmérnöki Kar tanszékvezetője, a MÉSZ delegáltja; Sólyom Benedek építész, Erzsébetváros főépítésze; dr. Almássy Kornél, a MÉM MDK igazgatója, a BME Építőmérnöki Kar egyetemi docense; Jankovics Norbert művészettörténész; Vasáros Zsolt DLA építész, a BME Építészmérnöki kar tanszékvezetője, a MÉK delegáltja; Dévényi Sándor építész, az MMA rendes tagja.
Póttag: Perényi Tamás DLA építész.


További részletek és nyertes pályamunkák hamarosan az OCTOGON online-on!

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új pályázat az építészet otthonának megteremtésére

Új pályázat az építészet otthonának megteremtésére

Magyar Építészeti Múzeum új épületére várják a terveket

IPARTERV MA | INDUST-REUSE

IPARTERV MA | INDUST-REUSE

Mivé lesz a modern ipari örökségünk? 

Ismeretlen IPARTERV / Egy tervezővállalat hőskora 1948–1970

Ismeretlen IPARTERV / Egy tervezővállalat hőskora 1948–1970

A MÉM MDK kiállítása új kiállítóhelyén, a Műhelytérben

Hirdetés