Vasvári Péter Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus kötetbe szedte az elmúlt évtizedek ikonikus magyar logóit.

Vasvári Péter Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus kötetbe szedte az elmúlt évtizedek ikonikus magyar logóit. A Magyar logók című könyv 680 logót tartalmaz, amit több mint 4000 pályaműből választott ki a szakmai zsűri. 

A képzőművészeti ágaknak, ezen belül is az alkalmazott grafikának egyik fő területe a logótervezés. Erre a szakterületre, a tervezés és a logók csodálatos, ámde kihívásokkal teli világába kalauzol el bennünket ez a kötet. Olyan kiemelkedő színvonalú logókat és emblémákat mutat be, amelyet hazai alkotók készítettek: 680 színvonalas alkotást, melyet a logópályázatra érkezett több mint 4000 pályaműből neves szakmai zsűri választott ki. Ez a tematikus rendszerbe foglalt logógyűjtemény alkotja a könyv törzsanyagát.
 
Inspiráló és ötletgazdag válogatás, melyben a mai irányzatokat képviselő logókon túl feltűnnek mindenki által ismert klasszikusok, sőt a legmodernebb változatok is. A gyakorlati példák mellett ízelítőt kapunk az elméleti háttérből is: megismerhetjük a szakma neves képviselőinek gondolatait a logó fogalmáról, a jó logóról, annak megalkotásáról, megtudhatjuk a titkát, hogyan készül és mitől lesz valóban találó egy logó. Betekinthetünk a tervezés folyamatába is, képet kapva annak irányzatairól s az aktuális trendekről.

A Scolar Kiadó gondozásában megjelent, 319 alkotó 680 alkotását bemutató kötet témakörönként csoportosítva mutatja be a logókat (például állatok, emberek, növények, épületek, élelmiszerek, sportok), és saját fejezetet kaptak a régi magyar márkák is, melyek emblémáinak megszületéséről is olvashatunk a kötetben.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi díjat nyert a Régészeti Látogatóközpont logója

Nemzetközi díjat nyert a Régészeti Látogatóközpont logója

A logó a Magyar Nemzeti Múzeum részére készült.

A logótervezés határai

A logótervezés határai

Hogyan osztályozhatjuk, és milyen tendenciák, új irányok vannak?

Az újrahasznosított műanyagból készült szék, amelynek előállításához elég egy perc

Az újrahasznosított műanyagból készült szék, amelynek előállításához elég egy perc

Új szelek fújnak a formatervezés világában.

Hirdetés