• 2022-12-07 09:00
  • Deco

Pihentető pasztellek

Finomhangolás Budán.

Ne legyenek illúzióink, egy új otthon megteremtése még akkor is bonyolult feladat, ha sikerül a megfelelő tervezőt és kivitelezőket megtalálnunk. Ebben a történetben minden szerencsésen alakult, a végeredmény pedig egy kiegyensúlyozott, harmonikus, elegáns, anyaghasználatában luxuskategóriába tartozó, mégis visszafogott és praktikus otthon, melyet az OCTOGON Deco 2022/5-ös lapszámában mutattunk be.
 

 

A tervező, Vermes Dóra kiváló karmester módjára tartotta kézben csapatát, igyekezett minden kívánságot kielégíteni, megoldani. Megrendelőivel közösen választották ki a beépítendő anyagokat, bútorokat, berendezési tárgyakat. Mivel a családtagok aktívan részt vettek a válogatásban, a megvalósult otthonban senkinek sem maradt hiányérzete, hiszen a nőies és férfias jegyek harmonikus egységbe olvadva egészítik ki egymást. Kertkapcsolatos, délkeleti tájolású az újonnan épült rózsadombi társasház földszintjén található lakás, aminek a belsőépítészeti kialakítására felkért tervező csak néhány minimális szerkezeti változtatást javasolt.

A tulajdonosok egy légtérben képzelték el leendő nappalijukat, konyhájukat és étkezőjüket, ezért a konyhát határoló falrészt elbontották. Az enteriőrök kialakításánál – a család kérésének megfelelően – a higgadt minimál stílus lett a meghatározó, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legtöbb tárgyat ajtós szekrények rejtik. Ennek látványos példája a nappali – itt a kandalló fölötti hatalmas szekrény harmonikaszerű, kihajtható ajtajai mögött egy vetítővászon méretű televízió rejtőzik, de ugyancsak izgalmas részlet az egyik konyhai elemből kihúzható, egyedi kávépult is.

 

 

Visszafogott megnyugtató színek, pihentető nyugalmat árasztó letisztultság, ugyanakkor változatos, minőségi burkolatok, frontok és kárpitok jellemzik az ingatlant. A fegyelmezett minimalista stílus mellett is sikerült változatossá tenni az eltérő funkciókat és a különböző helyiségeket, emellett a lágy tónusoknak köszönhetően a lakás minden helyisége otthonos melegséget áraszt.

A lakás színvilágának kialakításakor a tervező igyekezett a házastársak ízlését egyenlő mértékben figyelembe venni: a meleg tónusokban játszó bézs árnyalatok a nőies vonalat, a markánsabb szürkék és zöldek a férfias világot testesítik meg. A barátságos fafelületek finom árnyalatokkal játszó, kárpitozott bútorokkal és falszakaszokkal kombinálva még a legszigorúbb minimalista stílust is képesek megszelídíteni.

 

Alapterület: 90 négyzetméter
Helyszín: Budapest, Rózsadomb
Tervező: Vermes Dóra

 

Vermes Dóra / Pure creative Designs | Web | Facebook | Instagram 

 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Elegáns atmoszféra rugalmas térszervezéssel

Elegáns atmoszféra rugalmas térszervezéssel

Két gyerekszoba is kialakítható a batlab által tervezett, jól átgondolt budai lakásban.

Különleges szállodák, trendálló textíliák

- 2020/5

A pandémia második hulláma sem kevésbé félelmetes, mint az első volt, de a lassulás, bezárkózás, a városi élet hibernálása a privát tereink buzgó átalakításában csapódik le. Aki teheti, most vásárol ingatlant, a felújítások és a korszerűsítések száma is megugrott. Soha ennyi munkája nem volt még a tervezőknek és a kivitelezőknek a magánszektorban, míg sokan saját kútfőből állnak neki felújításnak. A Deco, mint mindig reagál a trendekre, ezúttal otthonteremtő erővel fellépő textíliákat mutat, kislakások okos térszervezését, otthoni wellness-megoldásokat. Arra például gondolt már, hogy jacuzzival váltsa ki a kanapét? Ha nem (vagy igen, csak nem sikerült), már a Decót átlapozva is ihletettebb hangulatba kerül, amelyben a pandémia csak gyorsan múló rossz álomnak tűnik.

Art deco finomság Miskolc új találkozóhelyén

Art deco finomság Miskolc új találkozóhelyén

A Balance Taste Gallery a bükki borvidék legjobbjait kínálja, és helyi termelői alapanyagokból készült specialitásokat.

Hirdetés