Hirdetés

Bauhaus által inspirált otthonokat mutat be az Airbnb

Ebben a hónapban van 100 éve, hogy a németországi Weimarban megrendezték a Bauhaus művészeti és formatervezési iskola első kiállítását. Az 1923. augusztus 15-én megrendezett úttörő designkiállítás katapultálta a modern építészetet a nagyvilágba. Egy évszázaddal később a mozgalom tiszta és szigorú geometriai formái továbbra is inspirálják az építészeket és tervezőket Bostontól Berlinig. Az építészettörténeti mérföldkő alkalmából az Airbnb összegyűjtött 10 Bauhaus-ihlette otthont, amelyek az Airbnb-n szerepelnek. Az OCTOGON online-on most ezek közül mutatjuk meg a kedvenceinket.

 

Építészeti gyöngyszem egy természetvédelmi területen

Szeretne közel lenni a városhoz, de ugyanakkor távol lenni a káosztól? Ez a természetvédelmi területtel körülvett villa tökéletes választás! A minimalista belső tér és berendezés a Bauhaus formai tisztaságának és funkcionalizmusának tökéletes kifejeződése.

Hol? Poznań, Lengyelország
Airbnb link
 

 Walter Gropius nevével fémjelzett villa Boston közelében

Ez a Walter Gropius által tervezett villa igazi gyöngyszem a Bauhaus szerelmeseinek. Itt belélegezheti e mozgalom filozófiájának kvintesszenciáját, és élvezheti a közel 1215 hektáros természetvédelmi területet, amely körülveszi. A természetes fény, a nagyvonalú belső terek és néhány ikonikus tárgy teszi teljessé az élményt.

Hol? Bedford, Egyesült Államok
Airbnb link
 

  Ház a Havel folyóra néző kilátással 

A Havel folyó partján álló ház a Bauhaus-építészet szemléletes példája a nagy ablakokkal és geometrikus vonalakkal. Kiváltságos helyen, Berlin központjától mindössze egy rövid kerékpárútra található, így tökéletes hely azok számára, akik a folyó mentén szeretnének pihenni és felfedezni a közeli turisztikai látványosságokat. 

Hol? Berlin Charlottenburg, Németország
Airbnb link
 


 

Az Airbnb 2007-ben született, amikor két házigazda három vendéget fogadott San Francisco-i otthonukban. A vállalathoz azóta több mint 4 millió vendéglátó csatlakozott, akik 1,4 milliárd vendéget fogadtak a világ szinte minden országában. A házigazdák minden nap egyedi tartózkodást és élményeket kínálnak, amelyek lehetővé teszik a vendégek számára, hogy autentikusabb módon kapcsolódjanak a közösségekhez.

 


Forrás: sajtóanyag

 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Installációsorozattal ünneplik a 125 éve született Moholy-Nagy László munkásságát

Installációsorozattal ünneplik a 125 éve született Moholy-Nagy László munkásságát

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2020. október 9. és 2020. október 25. között az Erzsébet téren.

Mit jelenthet Európának a Bauhaus második hulláma?

Mit jelenthet Európának a Bauhaus második hulláma?

Az európai vezetők nemcsak az építészeti, de a mentalitásbeli megújulást is várják tőle.                     

Új Bauhaus iskola létrehozását kezdeményezi az Európai Bizottság

Új Bauhaus iskola létrehozását kezdeményezi az Európai Bizottság

Az építészetnek meg kell újulnia, fenntarthatóbb épületeket kell tervezni, ennek ösztönzésére pedig kell egy közös alkotói tér.

Hirdetés