Tóth Kristóf, a Hello Wood kommunikációs és oktatási projektmenedzserének könyvajánlója

Mit olvassunk, ha szakmailag is inspiráló tartalomra vágyunk? Ebben adhat segítséget Fülszöveg elnevezésű sorozatunk, amelyben a Hello Wood és építész barátaik által ajánlott könyveket vesszünk sorra – olyan figyelemre méltó, gondolatébresztő köteteket, albumokat mutatunk be, amelyek témájukban építészeknek és designereknek is érdekesek lehetnek, vagy csak éppen nagyon aktuálisak.

Ezúttal a július 6-án elstartolt zalahalápi Builder Summit alkotótábor kapcsán Tóth Kristóf, a Hello Wood kommunikációs és oktatási projektmenedzserének könyvajánlóját olvashatjátok a korábbi táborok egyfajta memoárjáról, a Children of the Wood című kötetről.

 

„A Children of the Wood a Hello Wood oktatási programjainak kézikönyve, egy alkotótáborunk napját foglalja össze – pont akkor debütált, amikor az építész irodához kerültem. Akkor még nem gondoltam, hogy 5 évvel később, első kézből, főszervezőként fogok nekiindulni a csapatommal a nemzetközi alkotótáborunknak, nagyon durva megélni. A könyvet minden designérzékeny olvasónak ajánlom, tele van varázslatos fotókkal, a grafikai munka miatt újra és újra előveszem, az interjúk/idézetek pedig tűpontos leiratai annak, hogy miről szól a Hello Wood oktatási missziója.”

 Egy kollektív emlékirat
Avagy a kötetről kicsit bővebben

A Hello Wood új könyve, a Children of the Wood egy nem szokványos kiadvány, amelyet nehéz műfajilag kategorizálni, de erősen meghatározza közösségi jellege, a HW építő táborok töredékes elbeszélése. A szöveg egy kollektív emlékirat – amelyet a Hello Wood résztvevői és szervezői írtak –, és amely a tábor szigorú napirendje alapján fejezetekre osztva közvetíti a jelenlét intenzív érzését. Ez a szerkezet lehetővé teszi a nyári egyetem mögött álló összes utópisztikus gondolat rögzítését: a fizikai aktivitás által felébresztett erők, az empátia, a közösségi élmény és a természeti környezet mint az építkezés és a tanulás helyszíne. Ahol az építés az érzékelés eszköze.

„Ebbe a könyvbe nyolc tábor 1020 résztvevőjének tapasztalatait, benyomásait és gondolatait gyűjtöttük össze 64 napon keresztül, egy elképzelt 24 órás, azaz 1440 perces nap során, napkeltétől napnyugtáig a Hello Woodban. Reméljük, hogy ezzel bemutathatjuk, hogyan képzeljük el, és milyen értékek mentén hozzuk létre építő közösségünket, a Builder Society-t.” (Children of the Woods)

A Builder Summit építőtábor ezúttal Zalahaláp posztapokaliptikus kráterét éleszti fel július 6. és 15. között.
Aki szeretne benézni, regisztráljon és vegyen részt az izgalmasabbnál izgalmasabb esti előadásokon!
További infók a Hello Wood Facebook-oldalán.


 

Hello Wood Web | Facebook | Instagram


 

Grafikai kreatív: Sztranyák Zsófia

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hangulatos fotók az Építész Mustra zárópartijáról

Hangulatos fotók az Építész Mustra zárópartijáról

A versennyel egybekötött építészeti tábor végén nem csak a győztes SZIE-Ybl csapat tagjai érezték jól magukat. 

Ilyen, amikor az építészhallgatók a Tokaji borvidéken alkotnak

Ilyen, amikor az építészhallgatók a Tokaji borvidéken alkotnak

Ilyen volt a 3. Hello Wood Építész Mustra.

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

A 2019-es lámpatrendek jegyében 3+1 praktikus tipp azoknak, akik a lakásuk világítását szeretnék hangulatosabbá tenni.

Hirdetés