54 millió forint költhet nemzetközi terjeszkedésre az ország egyik legnagyobb tervezőirodája.

Huszonhét millió forintos pályázati támogatást nyert a BIM Design Kft., amelyet nemzetközi piacra lépésre fordíthatnak. Az innovatív tervező cég hazánkban piacvezető a BIM tervezési metódus széles körű alkalmazásának köszönhetően. Rendkívül sokrétű tapasztalatának és szaktudásának  köszönhetően – versenytársai közül kiemelkedve – képes a BIM csapata egy projektet a kezdetétől a kivitelezés lezárásáig professzionális tervezési munkájával támogatni. Ezt a különleges és hiánypótló szemléletet és képességet kívánják külföldön is kamatoztatni.

A Jedlik Ányos Gimnázium látványterve

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség együttműködésében elindított pályázat keretében összesen 25 milliárd forint támogatást osztanak szét. A BIM Design 27 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesül, amely a külföldi piacon való megerősödésre, terjeszkedésre költhető összeg fele. A BIM Design már rendelkezik nemzetközi referenciákkal és visszatérő nemzetközi partnerekkel, de bevételeinek jelentős része eddig Magyarországon megvalósuló projektekből származott. Az elmúlt évtizedben a legtöbb országos szintű állami nagyberuházás tervezésében részt vettek, folyamatosan bizonyítva szakértelmüket. A most elnyert támogatási összeg nagyban hozzájárul a nemzetközi terjeszkedéshez, amit a cég mérete, komplex, a hazai és nemzetközi piacon is egyedülálló szaktudása és ambíciói egyaránt indokolnak.

A vállalat stratégiai célja, hogy a környező országok mellett a DACH (Németország, Ausztria és Svájc) és a skandináv régióban is aktív piaci szereplővé váljanak már rövid távon, és már 2021-ben jelentős projektekkel bízzák meg ezeken a területeken. Sőt, a közel-keleti piacok sem tűnnek elérhetetlennek.

Kelemen Csaba

 

Kelemen Csaba, a BIM Design ügyvezetője így fogalmaz: „Mindig a versenytársaink előtt szeretnénk járni egy lépéssel, a tudásunkat és tapasztalatainkat is megosztva szeretnénk irányt mutatni a piacon. Hazai sikereink többek között az innovatív, professzionális csapatnak és a stratégiai látásmódunknak köszönhetőek. Képességeinkre és nemzetközi projekt tapasztalatainkra alapozva most a külföldi piacokon is hasonló eredményeket érhetünk el, köszönhetően az elnyert támogatási összegnek. Határozott célunk, hogy már 2021-ben jelentős nemzetközi projekteken dolgozhassunk, akár fővállalkozóként, akár nagyobb nemzetközi tervezőirodákkal partnerségben együttműködve.”

A BIM Design Kft. minden esetben arra törekszik, hogy az esztétikumon túlmutatóan megvalósítható létesítményeket tervezzen, költségoptimum elérésével.

Egy projektet képesek folyamatos tervezési támogatással végig követni egy 3D BIM modell segítségével, amivel nemcsak a kivitelezési költségek, de például az üzemeltetés szempontjai is fókuszba kerülnek, kiszolgálva a beruházó speciális, egyedi igényeit, valamint garantálva a tervezhető beruházásokat és üzemben tartást.

A BIM Design jelenleg többek között az inárcsi Flow Hotel és Konferenciaközpont, a ZalaZONE járműkészítő üzem, a PICK új szárazáru-készítmény üzem, valamint a Glencore Agriculture növényolajfinomító tervezésén dolgozik. Az utóbbi időben elkészültek a Mercedes lakkozó és karosszéria osztályozó üzem, az Illovszky Rudolf Stadion, a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, valamin több tiszaújvárosi, a MOL Csoporthoz tartozó létesítmény tervezési munkálataival.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés