Kulturális intézmény költözik a városnegyedbe.

A BudaPart a főváros modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztése. A Duna partján épülő új városnegyed fejlesztője a lakó- és irodaházakon, valamint a kereskedelmi egységeken túl már a kezdetektől kiemelt hangsúlyt fektet a közösségépítésre, arra, hogy a városnegyedet élettel töltsék meg. A „BudaPart a kultúráért” kezdeményezés részeként most a Dürer Kertet támogatták abban, hogy ideális helyen folytathassák tovább tevékenységüket, amivel egy sokszínű, kulturális intézmény érkezik a városrészbe. A kerthelyiség akár már a nyár folyamán megnyithatja kapuit – derül ki a cég közleményéből.

Dr. Schrancz Mihály és Nagy Zsolt

A Dürer Kert a főváros kulturális életének egyik meghatározó szereplője immár közel tizenöt éve, mely a megállapodás keretében az új helyszínen egy nemzetközi színvonalú kulturális térként születhet újjá. A két koncertterem és a kerthelyiség a BudaPart déli részén, a Lágymányosi-öböl partján valósul meg, amivel egy nemrég felszabadult, jelenleg leromlott állapotú bérlemény alakul át és kap teljesen új formát. A szórakozóhely kerthelyisége akár már idén nyáron megnyithat, a felújítás után pedig a koncerthelyszín és a kulturális tér is, melyek még tovább növelik a Lágymányosi-öböl, a Kopaszi-gát, tehát a teljes BudaPart látogatói élményét.

A Dürer Kert vezetősége többek között a remek megközelíthetőség, az egyedülálló vízparti környezet, a hosszútávú, biztos bérleti szerződés miatt döntött az új, vízparti helyszín mellett. 

A Property Market Kft., a városnegyed fejlesztője az elmúlt időszakban számos aktivitással erősítette értékteremtő céljait. A „BudaPart a kultúráért” kezdeményezés kapcsán korábban magyar színészekkel együttműködve készítettek verses videokampányt, amelyekkel az volt a céljuk, hogy bemutassák a városnegyed egyedülálló hangulatát, emellett több, a hazai művészeti életben meghatározó szervezettel is egyeztetnek a lehetséges együttműködésekről. Amint a pandémiás helyzet lehetővé teszi, újra elindulnak és kiegészülnek a családi- és közösségi programok a BudaParton, mint a szabadtéri mozi, koncertek, kiállítások, termelői piac, valamint várható számos egyéb rendezvény is.

„A BudaPart értéke az egyedi természeti adottságok, a remek elhelyezkedés és az épített környezet mellett a minőségi időtöltés színterében is rejlik. Célunk, hogy a lakók, dolgozók és az ide látogatók egyaránt jól érezzék magukat, és azon túl, hogy élettel töltjük meg az egyedülálló adottságokkal bíró városnegyedet, aktívan építsük a közösséget, így kulturális és közösségi értelemben is értéket teremtsünk. A Dürer Kert elhivatottsága remekül illeszkedik a stratégiánkba, ezért nagyon örülök, hogy az együttműködésnek köszönhetően tovább emeljük beruházásunk színvonalát, és még közelebb kerülünk ahhoz, hogy a következő években a városnegyed egyben egy új formátumú, budai Kulturális Központtá is váljon” – mondta el az együttműködéssel kapcsolatban Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója. 

„A közel két éves keresés alatt nagyon sok helyszínt megnéztünk és legjobbnak a BudaParton található terület bizonyult. Más lesz a hangulata, mint a régi Dürernek, de ez a helyszín a közvetlen Duna partjával, természetközeliségével és a méretével egy nagyon szép kihívást és feladatot jelent számunkra. A BudaPart vezetőségének hozzáállása, kreativitása adott nekünk a döntésben egy nagy adag impulzust” – mondta el Nagy Zsolt, a Dürer Kert ügyvezetője.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Az újabb nemzetközi elismerést nyert BudaPart városnegyedben.

Megkapta a használatbavételi engedélyt a BudaPart CITY irodaház

Megkapta a használatbavételi engedélyt a BudaPart CITY irodaház

Már több mint 20 ezer négyzetméternyi irodaterületet adtak bérbe a BudaParton.

Tengerpart a BudaParton

Tengerpart a BudaParton

Tengerparti hangulatú, homokos strand nyílik a BudaParton.

Hirdetés