Elegancia, hatékonyság, környezettudatosság

A HillSide egy rendkívül hatékony, környezettudatos technológiákkal létrehozott irodaépület lett.

Elegáns, városi és zöld szemléletű a HillSide Offices, mely Wáberer György és Scheer Sándor ingatlanfejlesztő vállalkozásának eredménye. A 8 szintes, 22 000 m2-es bérbeadható irodaterülettel és 500 m2-es lobby térrel rendelkező irodaház minden szempontból egy új korszakot nyitott a budai városrész életében.

HillSide. Fotó: Bujnovszky TamásHillSide. Fotó: Bujnovszky Tamás

Az egyedi mikrokörnyezetben épített a HillSide Irodaház azon túl, hogy teljes mértékben kielégíti a mai modernkori épületekkel szemben támasztott követelményeket, az elegancia, a jövőbe mutató építészeti design, a hatékonyság, a racionális fenntartási költségek, valamint az emberközpontú közösségi- és irodatér kialakítások példája. 

Alapvetően azt tűztük ki célul, hogy egy kortalan épületet tegyünk ide. Hogy azt érezzük, akár 20 év távlatából is, hogy nem fogott rajta az idő. Ennek az érzésnek az eléréséhez egyébként az üveg mutatkozott jó megoldásnak. Amikor a színekről kellett döntenünk, akkor több variációt is modelleztünk, de végül a sötét szín maradt. A fekete szín kortalan, az üveg anyaga miatt játszik rajta a fény, és mindez eleganciát közvetít - meséli Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója.

HillSide. Fotó: Bujnovszky Tamás
A homlokzat egy dupla homlokzatú üvegrendszer, ami sokkal drágább megoldás, mintha vakolt-üveg homlokzatok mellett döntöttek volna a kivitelezők. A létrejött dupla homlokzat egyébként hőtechnikailag is nagyon jó. És persze ami kívülről nem látszik, ami rejtett, az is fontos: az, hogy ez egy rendkívül hatékony, környezettudatos technológiákkal létrehozott irodaépület lett. 

Több mint egy évtizednyi munka van ebben a folyamatosan formálódó projekben. Ez hatalmas idő ahhoz, hogy minőségi végeredmény szülessen, melyhez nagyfokú kitartásra, elhivatottságra és konstruktivitásra van szükség. Ehhez pedig az építész, belsőépítész, generálkivitelező és beruházó harmonikus együttműködése volt az alap. 

Következő cikksorozatunkban az építőipar oldaláról mutatjuk be a HillSide irodaházat 


építészet: Oláh M. Zoltán (Konstruma Mérnöki Iroda), Kis Péter (PLANT/Atelier Péter Kis)

belsőépítészet: Bara Ákos

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Amikor a HillSide irodaházat az alapoktól újragondolták

Amikor a HillSide irodaházat az alapoktól újragondolták

Keszthelyi Kristóf az irodaház újratervezéséről és a termékeny megoldásokról nyilatkozott.

Több épületért is komoly díjakat kapott a Market

Több épületért is komoly díjakat kapott a Market

A Telekom székházért, a Párisi Udvarért és a Hill Side Office-ért is jelentős szakmai díjakat kapott Magyarország meghatározó építőipari vállalata.

HillSide és ami mögötte van

HillSide és ami mögötte van

A monumentális belterületű fogadó területet akár koncertteremnek is képzelhetnénk, miközben több komoly nagyvállalatnak ad otthont.

Hirdetés