HillSide és ami mögötte van

A monumentális belterületű fogadó területet akár koncertteremnek is képzelhetnénk, miközben több komoly nagyvállalatnak ad otthont.

A HillSide építkezés kétségkívül az idei év egyik legkülönlegesebb irodaház projektje. A nem csak megjelenésében egyedi épület már messziről kiemelkedik a körülötte lévő házak sokszínűségéből. A fényes, fekete és üveges irodaház a budai oldal egyik ékköve, ahol a minőségi alapanyagok és az egyedi külső találkozik egymással. A HillSide sorozatunk második részében az építőipar oldaláról mutatjuk be az irodaházat.

Az épület bejáratánál egy óriási kaptár fogad minket, amely körül ott repkednek a szorgos méhek, mintegy szimbolizálva a természet egyik legcsodálatosabb jelenségét: a szorgalmas gyűjtögetést és az elpusztíthatatlan anyatermészetet.

Ahogy belépünk az irodaházba, olyan, mintha egy másik világba repülnénk. Az épületen kívül a zöld háttér keveredik a zsúfolt autóutakkal. Belül azonban az elegancia és naturális elemek vegyülnek kreatívan egymással, és sétánk alatt hol egy hatalmas csiszolt kőbe, hol egy lombos fába botlunk. A monumentális belterületű fogadó területet akár koncertteremnek is képzelhetnénk, miközben több komoly nagyvállalatnak ad otthont. A lobbyban szintén a fekete szín dominál olyan képi világgal, mintha egy bazaltköves hegyoldal előtt állnák, amit kissé tompít a zöld növényes, kivilágított üvegfal. A mesevilág hatásban szinte már várjuk, hogy egy erdei hobbit bukkanjon elő a falak mögül.

A ProInterier Kft. 2017. december 6-án kezdett el dolgozni az épületen, körülbelül 25 000 m2-nyi területen végzett szárazépítést, mely magába foglalja a falak és mennyezet építését, a vizesblokkok kiépítését és az álpadló lerakását is. A földszinten tovább sétálva belebotlunk az elegánsan kialakított étterembe, ahol az épületen is domináló fekete szín a belógó lámpákon köszön vissza. A szürke szín a falakon, a fahatás pedig a padlókon jelenik meg.

A Day Spa szépségszalonon kívül a három szintes mélygarázsban található közösségi tereket, vizesblokkokat, kerékpártárolókat, kerékpáros öltözőket, személyzeti öltözőket és liftelőtereket építette a ProInterier.

Az első bérleménybe belépve letisztult színvilág, ízlésesen kialakított mini tárgyalók és egyszerű, de praktikus bútorok fogadnak, ahol azonnali késztetést érez az ember, hogy beüljön a narancssárgás boxba, felhívja az egyik barátját és közben megigyon egy gőzölgő lattét. A világos, de egyszerű kialakításhoz tökéletesen passzolnak az extrém színek, mert vidámabbá teszik a teret. A Hewlett Packard Enterprise a kreatív munkakörnyezet kialakítása mellett arra is figyelmet fordított, hogy a kisebb megbeszélésekhez is megfelelő teret biztosítson. A tárgyalók szürkés modulszőnyegeit igényesen feldobják a citromsárga székek, ahol egy komoly tárgyalás is sokkal produktívabb lesz.

Ebben az irodában Interface Yuton és Heuga szőnyegek, illetve Studio Set LVT burkolatok találhatók. A Concorde irodába betekintve gyönyörű napsütés fogadott minket, miközben a még bútorozatlan, de már beszőnyegezett irodákban álomszerű fényeket láthattunk, így egy-két telefonos fotó is készült a színes modulszőnyegekkel és a pazar háttérrel. Az iroda hatalmas terei, a dizájnos környezet és csodás kilátás együtt rendkívül motiváló lehet az itt dolgozók számára. Figyelemreméltó a terek kialakításában, ahogy a szürke Composure szőnyegeket kombinálták vidám, de mégsem harsány színekkel.

Kedvencem az egyik kistárgyaló, amit középen egy sárga sáv keresztez, miközben fentről egy függesztett körgyűrű lámpatest fényesít be. Továbbsétálva az Eston irodába, olyan érzésünk támadhat, mintha egy hollywoodi scifibe kerültünk volna; egyik oldalról hackereket, másik oldalról pedig birodalmi rohamosztagosokat várnánk.

Az ingatlanértékesítéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég láthatóan kedveli a sötétebb színeket, ahol helyett kapott az Interface egyik legkülönlegesebb modulszőnyege, a Net effect, valamint sokak kedvence a Composure Reserved. Mindegyik irodára jellemző a páratlan kilátás. Az itt dolgozók úgy érezhetik, hogy egész Budapest a lábuk előtt hever, rálátnak a BAH-csomópontra, ellátnak egészen a Budai hegyekig, de ha kedvük van, átugranak ebédszünetben a MOM üzletközpontba. A ProInterier számára presztízs értékű egy ekkora projekt. A mai piaci helyzetben, amikor az építőipar komoly munkaerőhiánnyal küszködik, egy ekkora volumenű feladat sem jelentett problémát az óriási kihívásokkal szívesen szembenéző cégnek. A feszített munkatempó mellett a Market Építő Zrt. folyamatosan a ProInterier mellett állt és a kritikus időszakban is konstruktívan, akár személyesen is részt vett a felmerülő kérdések gördülékeny megoldásában.

Az épület minőségében és egyediségében is kiemelkedik a körülötte lévő irodaházaktól. A budai oldal ékköve lett a Hegyvidék zöldjében magasodó óriási irodaházberuházás.

(x)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Több épületért is komoly díjakat kapott a Market

Több épületért is komoly díjakat kapott a Market

A Telekom székházért, a Párisi Udvarért és a Hill Side Office-ért is jelentős szakmai díjakat kapott Magyarország meghatározó építőipari vállalata.

Elegancia, hatékonyság, környezettudatosság

Elegancia, hatékonyság, környezettudatosság

A HillSide egy rendkívül hatékony, környezettudatos technológiákkal létrehozott irodaépület lett.

Elegáns, városi és zöld: átadták a HillSide Offices irodakomplexumot

Elegáns, városi és zöld: átadták a HillSide Offices irodakomplexumot

Az épületet nagyvállalatok vették bérbe.

Hirdetés