Hirdetés

A többszörösen díjnyertes, 2021 szeptemberében megnyílt Etele Plazaban működő ETELE Cinema egy egyedülálló felszereltségű mozi, különleges termekkel és innovatív technológiákkal, valamint prémium szolgáltatásokkal, maximálisan a felhasználói élményekre hangolva.

 

Az Etele Plaza 55.000 négyzetméteren, tágas terekkel és több mint 150 üzlettel várja a látogatókat 2021 szeptembere óta. Az épületet a Paulinyi & Partners és a Group Dyer csapata innovatív, technológia-orientált, valamint progresszív megközelítéssel tervezte meg, nagy belmagasságú és vonzó közösségi terekkel. A bevásárlóközpontban működő ETELE Cinema 7000 négyzetméter alapterületével, 14 termével 1600 fő befogadására képes. Kialakítása során figyelembe vették a legkülönbözőbb fogyasztói igényeket, így a látogatók a termek és ülőhelyek tekintetében is több opció közül választhatnak.

A standard helyek egyedi fejlesztésű, prémium minőségű, skandináv designszékek, amelyek extra széles ülőfelülettel és karfa alatti tárolóval biztosítják a gondtalan szórakozást. A spanyol műbőrrel keretezett olasz szövethuzat, valamint a „glide” mechanika, azaz a dönthető háttámla és az előrecsúszó ülőfelület is mind ezt a célt szolgálják. Az összekapcsolt, elválasztó karfa nélküli kanapészékek külön-külön dönthető kialakítással az otthoni, bekuckózós hangulatot idézik. A PREMIUM termek ülőhelyei extra széles karfákkal rajta fa asztalkákkal, beépített pohártartóval és vezeték nélküli QI-töltővel rendelkeznek, kimagasló kényelmet biztosítva a filmnézéshez. Az ETELE Cinema több termében is Dolby Atmos és 7.1 hangrendszerek, 4K lézer vetítési technológia, valamint pixelvezérelt fénytechnika varázsolja el a látogatókat.
 


Az ETELE Cinema alapjaiban gondolta újra a közösségi filmnézést. Ennek megvalósításában kiemelt szerepet játszott a pláza generál tervezője, a Paulinyi & Partners vezető tervezője, Vámossy István, valamint az olasz mozitervező specialisták, a DeCa Design munkatársai, Domenico Del Priore és Raffaele Carlani. Az audió- és vetítéstechnikáért pedig az ország legjobb szakembere, Berkes Zoltán, a CinemaNext Hungary Cinema Integratora felelt. 

„Az ETELE Cinema több akart lenni, mint egy kommersz multiplex, a tervezés során mindent a felhasználói élmény és érzet határozott meg.” – tette hozzá Radványi Gábor, a Futureal-csoport főépítésze. 

 

Mesébe illő KIDS terem

Az innovatív tér – amely egyszerre játszótér és moziterem – a Minusplus tervezőiroda munkatársai, Molnár Tímea és Alexa Zsolt ötletén alapszik. A mesebeli élmény már a bejáratánál kezdődik, ahol varázslatos ködpára függönyre vetített animációk fogadják és invitálják beljebb a családokat. A KIDS-terem kifejezetten a tökéletes családi mozizásra lett komponálva, a legkisebbek igényeit végsőkig szem előtt tartva. Fontos volt, hogy a gyerekek számára ne legyen ijesztő a moziélmény, így az itt megtekinthető filmek az átlagnál halkabbak, és a terem sem sötétül el száz százalékban. A puha, színes és változatos kialakítású ülőhelyek mellett, olyan vetített ablakok oldják a teret, amelyek segítenek elmerülni az adott film világában. Alacsonyabb székek, szabadon mozgatható puffok teszik még kényelmesebbé és játékossá a kicsik számára a mesefilmek nyújtotta élményt. 
 


Wow-élmény, show és egy kis varázslat

A PIXEL-terem, valamint a közlekedő terek fényjátékáért a Centrum Production felelt, akik ezzel a projekttel A „Fény Mestere – Master of Light 2021” pályázaton a szakmai zsűri dicséretében részesültek. A hazai piacon egyedülálló hangulatfények segítenek abban, hogy a mozitermek varázslatos élményt nyújtsanak, meglepjenek és szórakoztassanak.


Rendezvényhelyszínként is egyedülálló

A 2021-es BrandFestivalt októberben az ETELE Cinema-ban rendezték meg, a konferencián több mint száz nemzetközi és hazai szakmai előadó váltotta egymást a színpadon. Az esemény a nagy presztízsű, londoni Conference & Events Awards 2022 versenyen döntőbe jutott, többek közt a Fenntartható helyszín és a Legjobb rendezvényhelyszín kategóriákban is.
 

Az ETELE Cinema aktuális moziműsora ITT tekinthető meg.

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen perspektívából még nem láttuk az Etele Plazát

Ilyen perspektívából még nem láttuk az Etele Plazát

Különleges ponthoz érkezett Dél-Buda leendő kereskedelmi hajtóerejének kivitelezése.

Más szemszög: épül a Budapest ONE első üteme

Más szemszög: épül a Budapest ONE első üteme

Új városközpont születését fotózza a magasból Rizsavi Tamás. 

Konténerből nézhetjük, hogyan épül az Etele Plaza

Konténerből nézhetjük, hogyan épül az Etele Plaza

A Futureal két konténer ötvözésével kényelmes tárgyalót hozott létre.

Hirdetés