Burgenland: Új, elegáns 4-csillagos épület.

Fantasztikusan időzített indulás, kiváló minőség: mindössze 22 hónap kivitelezési időt követően Burgenland gazdagabb lett egy hotellel. A Bécstől mindössze 50 kilométerre fekvő kismartoni kastélynegyedben 2022. szeptember 1-jén kezdte meg próbaüzemeltetését a Hotel Galántha.

 

Az építtető nevében DI Matthias Grün, az Esterházy Alapítványok elnök-igazgatója, szimbolikusan átnyújtotta a kulcsokat Markus Ernst hoteligazgatónak. Az eseményt követően a projektpartnereket, a régió képviselőit, barátokat és természetesen a kismartoni lakókat is vendégül látták és ők is bejárhatták az Esterházy-kastéllyal szemben megépült szállodát.

„A Hotel Galántha-nak fontos szerepe lesz a turizmus növekedésében, nagy mértékben hozzájárul majd a régió fenntartható és gazdasági fejlődéséhez“ – fejtette ki Matthias Grün. „A sokszínű kulturális programpalettánkkal, az Esterházy-kastély történelmi termeiben megtartott klasszikus koncertektől az izgalmas kiállításokon át egészen a kastélypark zenei fesziváljáig, valamint a Szentmargitbányai Kőfejtőben bemutatott operaelőadásokig, számos szinergiát teremtettünk“.


Százhúsz szoba, ezen belül három lakosztály, a szabadtéri és fedett terekkel rendelkező PAULGARTEN étterem, a legmodernebb technikával felszerelt szeminárium- és rendezvénytermek, valamint egy wellness-részleg kapott helyet az új épületben. A legnagyobb attrakciónak a tetőteraszon a THE TOP elnevezésű bár számít, ahová szintén nemcsak a hotel vendégei térhetnek be, hanem bárki fogyaszthat kedvére a negyedik emeleti, a kastélyra és a környékre csodás kilátással szolgáló teraszon. A két főre szóló, a reggelit is magában foglaló bevezető áron, 159 euróért lehet most megszállni egy kétágyas szobában. További információt a hotel weboldalán olvashatnak az érdeklődők.
 


Az Esterházy a tervezési fázisban a nemzetközi szinten elismert hotelszakértő Christie & Co Tanácsadótársasághoz fordult. A multifunkcionális épületkomplexum tervezését a Hohensinn Tervezőiroda Graz végezte, az egyedi belsőépítészeti megoldásokért pedig az elismert bécsi BMW Architekten iroda felel. A kivitelezésnél kizárólag magas minőségű, nemes anyagokat és elegáns bútorokat használtak. A virágkompozíciók illata végigkíséri a vendéget a hotelben. A hotel berendezésében a sötétpetrol, a mustársárga és a zsálya- illetve a korall színek dominálnak, melyek extravagáns és időtlen megjelenést biztosítanak. A szobák a földig érő ablakoknak köszönhetően fényárban úsznak, pazar kilátás nyílik az Esterházy-kastélyra.
 


A tartományi főváros belvárosát új élettel tölti meg a sokoldalú épület, de hosszú távon a kastélynegyedben és a történelmi óvárosban működő egyéb vállalkozások is profitálhatnak a hotel működéséből. A THE TOP az egyetlen tetőteraszbár Észak-Burgenlandban, egzotikus színei egy elvadult kertre emlékeztetnek. A hotel negyedik emeletéről teljesen új, egy eddig teljesen ismeretlen kilátás nyílik az Esterházy-kastélyra, a városra, valamint a Vulka-völgyére és a Fertő-tóra.

A minőségi szobák és lakosztályok mellett a hotel többi tere is figyelmet érdemel. Így például az étterem kulináris kínálata a környék ízeivel ismerteti meg a vendégeket. A nyílt tűzön készült specialitások mellett tipikus regionális burgenlandi falatok is megtalálhatók az étlapon, mint például a tepertő, a káposztás fogások és somlói galuska. Az osztrák séf, Roman Bigler sokat utazott és számos nemzetközi konyhán megfordult, a pannon ételekhez elsősorban regionális és szezonális hozzávalókat használ, melyeket a csapatával együtt a látványkonyhában, illetve Ausztria legnagyobb beltéri grilljén készít el.

A rendezvényhelyszín 600 négyzetméternyi területen öt teremre oszlik fel. A legmodernebb technikával felszerelt, tágas termek szemináriumok, rendezvények és álomszép esküvők színhelye is lehet. A 200 négyzetméteres wellness-részlegen a vendégek luxuskörnyezetben élvezhetik a gőzszaunában, a só-, fitnesz- és pihenőszobában eltöltött szabadidejüket.
 


Az Esterházy név évszázadok óta elválaszthatatlanul összefonódik a régióval. Napjainkban az Esterházyt Burgenland tartomány legmeghatározóbb vállalatai között tartják számon, a fenntartható működési modellnek köszönhetően komoly trendmeghatározó az öt fő tevékenységi területén, melyek a Hospitality, az Ingatlankezelés, a Borászat, a Pannatura, valamint a Turizmus, Kultúra és Rendezvények. Az egészségpénztár régi épületének megvásárlása volt az első lépés a kastélynegyed fejlesztésének irányába. A Hotel Galánthát, hatvan lakást, valamint 3000 négyzetméteren elterülő irodahelyiséget is magában foglaló multifunkcionális épületkomplexum 60 millió eurós beruházással készült el.
 


A tervezés során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az új épület illeszkedjen az Esterházy-kastély és az azt körülölelő kastélynegyed történelmi környezetébe. A Hotel Galántha megnyitásával 70 új munkahelyet teremtettek a tartományi fővárosban. A Wirtschaftsagentur Burgenland Turisztikai és szabadidős gazdaságfejlesztés elnevezésű pályázatán keresztül 3,5 Millió eurós támogatással járult hozzá a beruházáshoz.
 


Kismarton Burgenland tartomány északi részén, a Pannon térségben fekszik, „Haydn-városnak“ is becézik. Joseph Haydn négy évtizeden át dolgozott az Esterházy-kastélyban és itt komponálta a bécsi klasszika számos darabját. A vendégek Ausztria legnaposabb városának kulturális kínálata mellett élvezhetik a Fertő-tó közelségét, kirándulhatnak a jól kiépített kerékpár- és túraútvonalakon, részt vehetnek bortúrákon és kihasználhatják Bécs közelségét.
 


Idézetek a Hotel Galántha megnyitóján tartott beszédekből:

- Mag. Astrid Eisenkopf tartományfőnökhelyettes hangsúlyozta: „Egy ilyen felszereltségű négycsillagos hotel óriási hozzáadott értéket jelent a régió számára, hiszen hiánypótló szerepet tölt be. Burgenland tartomány a kulturális és kulináris, valamint a kerékpárutak, valamint a túravonalak kiépítése révén rendkívüli módon felértékelődött. A hotel adottságainak és a környék látnivalónak együttese könnyen hosszabb időzésre csábítják az idelátogatókat. De nem csak turisztikailag, hanem gazdasági szempontból is nagy öröm a mai megnyitó, mellyel 70 új munkahelyet hoztak létre.“

- „Kismarton a történelmi belvárosával, a kulturális kínálattal, a természeti és a kulináris élvezetek összjátékával kápráztatja el az idelátogatókat - és az Esterházy Vállalat mindezen területeken nélkülözhetetlen partnerünk, akivel kiváló együttműködést folytatunk. Ez a beruházás az Esterházy hosszú távú elkötelezettségét hangsúlyozza. Ezzel a szállodával az Esterházy új mércét állít fel a vendéglátás terén Eisenstadtban és jelentősen fellendítheti a pandémia utáni turizmust. A kastélynegyedben található szálloda kétségtelenül hihetetlen környezetet biztosít a várost felfedezni vágyó vendégeink számára" – nyilatkozta nagy lelkesedéssel Thomas Steiner, Kismarton polgármestere.

- „Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy ezzel a beruházással sokak kívánságát teljesíthetjük, mégpedig azokét, akik egy nagyon magas színvonalú hotelre vágytak Kismartonban. Ezzel egyidejűleg pedig a városközponthoz közeli lakóházakat létesítettünk, így hozzájárulva a belváros és a Fertő-tó nyugati partjának újraélesztéséhez“ – fejtette ki Mag. Jürgen Narath, az Esterházy Ingatlanok vezetője.

- Arch. Mag. Arch. Erich Bernard, BMW Architekten részéről így nyilatkozott: „A belsőépítészeti koncepció a világra nyitott, kozmopolita Esterházy történelmet idézi. Ennek megfelelően a közös tereket, azaz a lobbyt, az éttermet és bárt a szálloda vendégein kívül bárki igénybe veheti. Szeretnénk, hogy a nemzetközi vendégek és a környék lakói találkozóhelye és eszmecseréinek plattformja lehessen.“

- Dipl.-Ing. Karlheinz Boiger, a Hohensinn Architektur ZT Gmbh ügyvezető igazgatója és építésze: „Különösen izgalmas volt a projekt sokoldalúsága. Egy kastélynegyed modern városi hotellel, attraktív lakó- és irodaépületekkel, egy új építmény létrehozása szemben a barokk kastéllyal, Kismarton központjában, mely visszafogottan beleolvad a történelmi környezetbe, de építészetileg mégis önálló identitás, különleges kihívást és motivációt jelentett.”
 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnyitott a kismartoni Hotel Galántha

Megnyitott a kismartoni Hotel Galántha

Burgenland: Új, elegáns 4-csillagos épület.

Régi ötletből új otthon

Régi ötletből új otthon

Valóságos csoda lett a Répcekőhalomban lévő apró, régi borospincéből.  

Ívek, élek, tükrök: új szobor a Corvin Sétányon

Ívek, élek, tükrök: új szobor a Corvin Sétányon

Mikus Áron Triptichon című szobra díszíti majd nyártól a Corvin Technology Park irodakomplexum udvarát.

Hirdetés