A pincérek pajzsban, az étel fadeszkán, te pedig az üvegházban.

Újranyitnak az éttermek, a tulajdonosaik pedig reménykednek benne, hogy a kiesett forgalomnak legalább egy részét nyáron sikerül behozni. De hogyan lehet biztonságosan elkülöníteni a vendégeket egymástól? Egy amszterdami művészeti központ előállt egy alternatívával: a vendégek saját üvegházukban üldögélnek, miközben a pincérek arcpajzsban szolgálnak fel. 

Az Amstel folyó partján a Mediamatic tervezésének köszönhetően mostantól nyugodtan lehet vacsorázni az egy családban élőknek: az éttermi teraszon kis üvegházakban megvalósítható a gyertyafényes vacsora. A Serres Séparées (nyelvjáték a chambre séparée kifejezéssel, amely franciául  különszobát jelent) névre keresztelt pavilon intim és meghitt, kizárja a külvilágot, érdemes a pozitív attribútumaira koncentrálni, ha már részben egy kalitkában ülünk.

A területre a pincérek sem léphetnek be, az ételeket fa deszkákon szervírozzák, amelyet egyszerűen becsúsztatnak a vendégek asztalára, és a felszolgálók mindegyike arcpajzsot visel.

A Mediamatic alapvetően kulturális rendezvényeket és eseményeket szervez, tevékenységük célja a tudományok, a művészetek és a biotechnológia közös nevezőre hozása. A művészeti központnak van egy sor üvegháza, némely közülük akvapóniai rendszereknek ad helyet. Az éttermekben használt pavilonokat a Tuinkassenwinkel, az üvegházhatással foglalkozó holland cégtől vásárolta meg a Mediamatic jóval

a járvány kitörése előtt, egy művészeti projektjükben szerették volna felhasználni őket, de a koronavírus miatt megváltozott a terv.

A karantén alatt a holland kormány nem rendelt el kijárási tilalmat, a lakosokat megkérték, hogy maradjanak otthon, de nem kényszerítették őket. Azoknak a boltoknak és szolgáltatóknak kellett bezárnia egy időre, ahol az érintésmentesség megvalósíthatatlan lett volna, de május 11-től a bezárt egységek is kinyithattak, így a vendéglők és a kávézók is. A Mediamatic megoldása jó megoldás lehet például az olasz éttermek újranyitására is, ahol most gőzerővel keresik azokat a kreatív ipari megoldásokat, amelyekkel biztonságos lehet az időtöltés a nyilvános tereken is. 

Forrás: Mediamatic
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy csepp Brazília
  • 2023-07-26 09:00
  • Deco

Egy csepp Brazília

Étterem a Belvárosban

Romos pajtából étterem

Romos pajtából étterem

A fardaa reuse projektje egy skót szigeten

Filoxénia – görög vendégszeretet
  • 2023-01-25 09:00
  • Deco

Filoxénia – görög vendégszeretet

Mazi étterem az Egyenes Labirintus Kör tervezésében.

Hirdetés