Hirdetés

Megnyitott a Maison&Objet szakvásár, ahol tíz magyar formatervező munkái láthatóak. 

Megnyitott Párizsban Európa egyik legnívósabb lakberendezési szakkiállítása, a Maison&Objet, ahol tíz tehetséges magyar formatervező munkái tekinthetőek meg a Magyar Divat & Design Ügynökség egységes Budapest Select ernyőmárkája alatt. A kiállítással párhuzamosan a design LAB inkubációs program keretében elkészült, kimagasló minőségű és innovatív designtárgyakból is kiállítás nyílik a francia designintézetben a Paris Design Week alatt.

Az Ügynökség egyik fő célja erősíteni a hazai termékek nemzetközi elérhetőségét, amivel hozzájárul a márkák gazdasági stabilitásához, valamint ösztönzi azok exportképességét is. Ősszel célzott programsorozattal népszerűsíti a márkákat: számos budapesti, külföldi és digitális rendezvényen biztosít szereplési lehetőséget a Fashion & Design Autumn keretében, melynek első és kiemelt állomása a Maison&Objet szakvásár.

A Paris Design Week központi eseményének számító nemzetközi designvásárt szeptember 9-13. között rendezik meg. A Maison&Objet-t Európa három legmeghatározóbb belsőépítészeti rendezvénye közt tartják számon. Az ötnapos esemény közel 100 ezer főt vonz évente, nagy részben viszonteladókat, gyártókat és forgalmazókat, akik kifejezetten az új márkák felfedezése miatt érkeznek. A hazai designerek így ismét lehetőséget kapnak, hogy szakmai közönség előtt mutassák be az innovatív, fenntartható és progresszív látásmóddal készült egyedi designtárgyaikat. A szakmai zsűri által kiválasztott formatervezők a magyar design jeles bútoripari, lakberendezési és világítástechnikai újdonságaiból és kerámiáiból adnak egyedi ízelítőt. 

A kiállításon a kiváló magyar alkotások idén is a trenddiktáló márkák helyszíneként ismert Signature Hall-ban kapnak helyet. A 70 négyzetméteres kiállítótérben tíz tehetséges formatervező darabjai, köztük öt, az MDDÜ design LAB programja során elkészült termékek a Budapest Select standon mutatkoznak be.

Az idei standkoncepció ötletes térelválasztó megoldásokkal, funkcionálisan különíti el a teret, így még inkább előtérbe helyezi, kiemeli és érvényesülni hagyja ezeket a különleges designtárgyakat. A koncepciótervet leginkább a nyers anyaghasználat jellemzi, valamint a játékos, sejtelmes elemek alkalmazása, melyek bejárása során egyesével, vizuálisan háborítatlanul fedezhetőek fel a formatervezők remekei.

A stand része továbbá egy dedikált virtuális sarok, ahol kihelyezett VR szemüvegek segítségével nyerhetnek bepillantást a látogatók az öt nemzetközi díjat nyert 360 Design Budapest kiállítás digitális tereibe, ezáltal pedig a magyar design sokszínű portfóliójába. A Budapest Select stand mellett, a szakvásárral egy időben az MDDÜ első design LAB inkubációs programjában résztvevő hét tervező-gyártó páros szériaérett alkotásait a Valorisation de l’Innovation dans l’Ameublement (VIA) és a Le French Design Galerie – francia designintézet – épületében mutatják be, ami a Paris Design Week egyik hivatalos helyszíne lesz idén. 

„A Maison&Objet kiváló lehetőség arra, hogy a magyar formatervezők felkeltsék a külföldi megrendelők érdeklődését és ezzel megalapozzák a nemzetközi piacra lépésüket – emelte ki Bata-Jakab Zsófia, az Ügynökség vezérigazgatója. – Az idei kiállítás különösen fontos lehetőség számukra, hiszen hosszú idő után ismét személyesen mutatkozhatnak be a nemzetközi szakma előtt, így olyan értékes kapcsolatokra tehetnek szert, amelyekre akár a későbbiekben is építkezhetnek. A rendezvény új távlatokat nyit a résztvevő formatervezők előtt, amelynek köszönhetően nemcsak ismertségük tekintetében tapasztalhatnak pozitív változásokat, hanem az exportból származó bevételüket is növelhetik. Ezeket a folyamatokat Ügynökségünk egy helyszíni sales munkatárssal is segíti.”


A Budapest Select standon kiállító tíz tervező és munkáik:
•    Horváth Máté Loop komódja, Mix széke és Plane órája (design LAB)
•    Horváth Zsuzsanna Fringe lámpája és Nornir faliórája
•    Kele Sára Tangens bútorcsaládja (design LAB)
•    Koralevics Rita „U” turn ülőkéje
•    Lakatos Dániel Tiles széke (design LAB)
•    Leits Miklós Hommage lámpája (design LAB)
•    Error N’ More TA tányérkészlete
•    Loomiosa Leaf és Delta lámpája
•    Oleant Blass Genesis lámpája
•    POSITION Collective márka Berii és Pran lámpacsaládja (design LAB)

A francia designintézetben a Paris Design Weeken kiállító hét tervező-gyártó páros és a design LAB inkubációs program keretében elkészült alkotásaik
•    Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté – Loop Bútorcsalád
•    Varkoly Fiai Kft. és Horváth Máté – MATCH moduláris ülőgarnitúra család
•    Micro-Licht Világítástechnikai Stúdió és Leits Miklós – Hommage lámpacsalád
•    Rotte Kft és Kele Sára – Tangens Office Home irodabútorcsalád
•    Balaton Bútor Kft. és Lakos Dániel – Tiles szék
•    Tilia 2002 Bt. és Ulmann István – Pet Flat intelligens kutyaház
•    POSITION Collective és Úri Lux Kft. – BERRI lámpacsalád
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tizenegy magyar tervező indul Párizsba

Tizenegy magyar tervező indul Párizsba

Irány a Maison et Objet, az egyik legnagyobb nemzetközi lakberendezési és belsőépítészeti designvásár.

Összebútorozott a designügynökség és a bútorszövetség

Összebútorozott a designügynökség és a bútorszövetség

Cél a modern magyar bútoripar, illetve a divat- és designipar hazai szereplőinek szakmai támogatása.

Több Bondnyi műtárgylopás | „Popművészeti” relációk

Több Bondnyi műtárgylopás | „Popművészeti” relációk

Újabb izgalmas filmes-képzőművészeti kapcsolódások, sorozatunk évzáró részében.

Hirdetés