Hirdetés

Egy fotós bolt születése.

A Fényérték tulajdonosára gyermekkora óta nagy hatással vannak a fényképezőgépek, később már tudta is, hogy ezzel szeretne foglalkozni, ezt az álmát viszonylag hamar meg is valósította és most jött el az idő, amikor az álomnak szeretett volna egy helyszínt is adni. Ennek Budapesten a Rózsa utcában talált megfelelő helyiséget, ami tökéletesen alkalmas volt egy kiszolgálótér és műhely befogadására. A különleges üzletet Tusán Eszter belsőépítész leírásával mutatjuk be.
 


A Fényérték egy olyan fotós bolt, ahol használt, bevizsgált eszközök találnak gazdára. A cél az volt, hogy ez a folyamat ne egy száraz adok-veszek kapcsolat legyen, hanem egy barátságosabb, személyesebb élmény legyen a vásárlónak, ezért kiegészült egy kávézó résszel is a bolt. 

A tervezés során a koncepció az volt, hogy egy minimál stílusú közegben bemutatásra kerülhessenek a fotós eszközök, és egy olyan kávézó rész jöjjön létre, ahol Budapest egyik legfinomabb kávéját fogyaszthatják el a vásárlók.
 


A fekete fehér design a fotós eszközök kiemelésére szolgál, több helyen megjelennek fa elemek, amivel puhítani és barátságosabbá tenni szerettük volna a helyet. Ez a fa textúra tudatosan nem markáns megjelenésű, hanem egy világos nyír rétegelt lemez, ami jól passzol a minimál stílushoz. A térben a színt a növények zöld levelei és néhány kiegészítő adja, ezzel is azt elérve, hogy a vevő figyelmét ne tereljük el a termékekről.

A fő koncepció az volt, hogy egy olyan belsőt hozzunk létre, ami elsőre nagy benyomást tesz, viszont mikor bent van a vevő már csak a gépekre és a kávéra fókuszáljon.

Mivel a helynek másod funkcióként Budapest egyik legfinomabb kávéjának az elkészítése volt a cél, így a tervezés folyamán sok mindent figyelembe kellett venni a kávégép, darálók helyének kialakítása során, hiszen profi gépek kerültek az üzlethelyiségbe. 
 


A tér nincs funkcionálisan felbontva üzletrészre és kávézóra, csak három pult osztja fel a területet. Leghátul a kávé előkészítő pult található, ami előtt a kiszolgálópult kap helyet, az ablak elé pedig egy bárasztal készült, ahova oda lehet ülni egy kávéval és kifelé bámészkodni.

A fotós eszközöknek három vitrin ad helyet, ami körbefogja az üzlet kiszolgáló helyiségét és egyben leválasztja a műhelyrészt az ügyféltértől. Tárolásra szolgál még a pult mögötti pegboard, amire különféle módon lehet polcokat helyezni. Ezzel a perforált táblával van összhangban a kiszolgáló pult front designja is.
 


A hely különlegessége abban rejlik, hogy a vevő nem csak egy eszköz árusítás szolgáltatást kap, hanem egy igazi finom kávé-élményt, ami a budapesti fotós boltok között egyedülálló.
 

Tulajdonos: Nyemcsok Medárd
Asztalos munkák: Kredenc Furndsgn 
Grafika: vercz[pont]com – Vercz Dávid
Belsőépítészet: TESTRA design – Tusán Eszter
Fotók: TESTRA design – Tusán Eszter


 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A befejezetlenség szépsége
  • 2023-09-20 12:00
  • Deco

A befejezetlenség szépsége

Madridban nyitotta még új üzletet a Veja

Kamera és kávé egy pultból

Kamera és kávé egy pultból

Egy fotós bolt születése.

Egyedülálló IoT kurzus zárult a MOME-n

Egyedülálló IoT kurzus zárult a MOME-n

Látáskárosultakat segítenének, állatbetegséget diagnosztizálnának vagy épp okosotthont teremtenének a MOME hallgatói.

Hirdetés