Ikonikus bútorok, „szereld össze magad” és praktikus otthoni megoldások a főszerepben

1943. július 28-án, a mindössze 17 éves Ingvar Kamprad megalapította az IKEA-t a svédországi Älmhultban. Az évforduló alkalmából a vállalat a 80 évnyi vállalkozószellemet, innovációt, valamint a közös alkotást ünnepli, és a korábbi ikonikus termékeket újragondolva új kollekcióval köti össze a múltat a jövővel.
 


Kezdetben az IKEA egy kisvállalkozásként működött: a vásárlók katalógusból rendeltek, a termékeket pedig az akkor még tinédzser Ingvar szállította ki a saját kerékpárjával. Az IKEA azóta 62 országban van jelen, 462 találkozási ponttal rendelkezik, 700 millió fizikai, 2,6 milliárd online látogatót fogad, alkalmazását pedig már több mint 20 millióan letöltötték*. Az IKEA globális csapata 231 ezer munkatársat számlál, akik mind arra törekszenek, hogy szebb hétköznapokat teremtsenek az emberek többsége számára.

„Munkatársaink, vásárlóink, beszállítóink, partnereink és támogatóink nélkül ma nem tartanánk itt. Nagyon sok ember munkája járult hozzá az eddigi eredményeinkhez és hálás vagyok, hogy együtt ünnepelhetünk. Az elmúlt 80 évben abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy részt vehettünk az emberek életében és az otthonaik megteremtésében. Szeretnénk, ha ez a szerepünk a következő 80 évben is megmaradna”

– nyilatkozta Jon Abrahamsson Ring, az Inter IKEA Csoport vezérigazgatója.
 


Egyedi örökség és kötelezettségvállalás

Az IKEA mindig is kíváncsi volt az emberek otthoni életére, illetve az otthonukkal kapcsolatos igényeikre és elképzeléseikre. A vállalat egyedi örökséggel rendelkezik, hiszen az elmúlt 80 év tele volt innovációval, emblematikus termékekkel, praktikus megoldásokkal és az emberek, valamint a bolygó iránti kötelezettségvállalásokkal. Az örökség előtti tisztelgés részeként az IKEA mindig a legjobb megoldásokra törekszik azzal, hogy odafigyel az emberek folyamatosan változó igényeire és elképzeléseire. 

„Elköteleztük magunkat amellett, hogy jövőbe mutató termékeket és megoldásokat teremtsünk. Új módokat kell találnunk az árak csökkentésére anélkül, hogy az negatív hatással lenne a minőségre vagy a környezetvédelmi céljainkra.  A jövőben is mindig kreatívak, példamutatók és tettre készek leszünk. Büszke vagyok a múltra és bizakodóan tekintek a jövőbe’’

– nyilatkozta Fredrika Inger, az IKEA of Sweden ügyvezető igazgatója.    


Az Ingka Csoport a legnagyobb IKEA kiskereskedő, amely a városi áruházak, az új kiskereskedelmi formák, illetve az online vásárlási szolgáltatások révén hozza közelebb az emberekhez az IKEA választékát.

„Kíváncsian, pozitívan és alázattal nézünk elébe a következő 80 évnek. Folyamatosan keressük az innovációs lehetőségeket, igyekszünk megjósolni a jövőbeli trendeket, és az emberek és a bolygó igényeire reflektáló új megoldásokat alkalmazunk. Munkatársainkkal, vásárlóinkkal, beszállítóinkkal, partnereinkkel és támogatóinkkal együtt tiszteletben tartjuk a múltat és megteremtjük a jövőt. Ahogy Ingvar mondta: „A munka java még előttünk áll – a csodálatos jövő”

– nyilatkozta Jesper Brodin, az Ingka Csoport vezérigazgatója.


Nytillverkad – az IKEA designöröksége előtt tisztelgő új kollekció    

Az elmúlt 80 év designja előtti főhajtás jegyében az IKEA csapata végigböngészte a korábbi termékeket, és új életre keltette a vásárlók egykori kedvenceit. Az ikonikus termékek élénk, vidám színekkel és új anyagokkal alkotják az új Nytillverkad kollekciót. A vállalat ezekkel a darabokkal mond köszönetet a vásárlóinak az elmúlt 80 évért, és izgatottan tekint a következő 80 év elé.  
 

*A 2022-es pénzügyi év számadatai alapján (2021. szeptember 1. – 2022. augusztus 31.)


Forrás: sajtóanyag

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Az IKEA 200 millió eurót fektet a klímavédelembe

Az IKEA 200 millió eurót fektet a klímavédelembe

Az összeg feléből a közvetlen beszállítóit támogatná, hogy térjenek át a zöld megoldásokra. 

Demenciában szenvedőknek fejleszt otthont az IKEA

Demenciában szenvedőknek fejleszt otthont az IKEA

Terápiás kertek és tükör nélküli fürdőszobák lesznek a megfizethető lakásokban.

Rizsszalmából készült kiegészítőkkel a szmog ellen

Rizsszalmából készült kiegészítőkkel a szmog ellen

Szintet lép az IKEA a környezetszennyezés elleni harcban.

Hirdetés