Nytillverkad a vállalat designöröksége előtt tiszteleg 

Az IKEA idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját, amelyet – a vintage termékek térhódításával összhangban – egy új, az emblematikus designokat idéző kollekcióval ünnepel. A Nytillverkad klasszikus bútorokat, textíliákat és kiegészítőket tartalmaz, amelyek friss, merész és vidám megjelenést kaptak. Az újragondolt termékek 2023 júliusától lesznek kaphatók az IKEA áruházakban.

 

 

„Az IKEA-nál a múlt, a jelen és a jövő összekapcsolódik” – mondja Fredrika Inger, az IKEA of Sweden ügyvezető igazgatója. „Számos praktikus és csodaszép lakberendezési terméket dobtunk piacra az elmúlt 80 évben, ezért magától értetődő, hogy kíváncsiak voltunk, hogyan értünk el ilyen sikereket a múltban. A Nytillverkad kollekció a múlt újragondolásával teremti meg a jövőt. Terveink szerint a következő néhány évben több alkalommal vezetjük majd be választékunkba a régi termékeink közül azokat a gondosan kiválasztott és újraalkotott bútorokat és lakberendezési tárgyakat, amelyekről azt gondoljuk, hogy a fiatalabb korosztály tetszését is el fogják nyerni. Örömünkre szolgál, hogy új életet adhatunk ezeknek az időtlen designoknak, amelyek egykor nagy népszerűségnek örvendtek a vásárlók körében.”

 

 

„Ez a kollekció feltűnő, színes és élettel teli. Mindegyik terméknek megvan a saját története. Ilyen például az egyik legikonikusabb termékünk, a LÖVET dohányzóasztal, amelyet először 1956-ban dobtunk piacra. A Nytillverkad kollekcióban LÖVBACKEN névre hallgat. Narancssárga, kék és világoszöld színben lesz kapható, kőrisfurnér asztallappal. Ezek a merész színek bármelyik helyiséget feldobják” – árulta el Karin Gustavsson, az IKEA of Sweden Nytillverkad kollekciójának kreatív vezetője.

 


 
Egy másik emblematikus termék a KRYPKORNELL minta, a svéd textiltervező, Sven Fristedt munkája. Először 1980-ban jelent meg BLADHULT mintaként, a KLIPPAN kanapé huzatán. A tipikusan skandináv, üde, többszínű minta ezúttal ágyneműkön, konyhai kiegészítőkön, méretre vágott anyagokon és párnahuzatokon köszön vissza. Vidámságot, ragyogó színeket és karakteres megjelenést kölcsönöz bármelyik helyiségnek. 

A Nytillverkad családhoz tartozik továbbá a Karin Mobring által tervezett JERRY ülőke ihlette DOMSTEN ülőke, amelynek ülőrésze puha fenyőből készült, fémlábai pedig modern színekben pompáznak, valamint a BONDSKÄRET fogas, amely az eredetileg Rutger Andersson által tervezett SMED fogas merész újragondolása.
 

 

„Az egyszerű design – beleértve a megjelenést és a praktikusságot – teszi igazán különlegessé ezt a kollekciót” – mondja Johan Ejdemo, az IKEA of Sweden designmenedzsere. 

A Nytillverkad 2023 júliusától lesz kapható, és a tervek szerint a következő években újabb termékbevezetések várhatók. A merész színeknek, a friss anyagoknak és az időtlen designak köszönhetően ez a kollekció sok modern otthonnak ad majd karakteres megjelenést.
 

 

Forrás: sajtóanyag 

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Fogjuk kézen a napot! | IKEA X Little Sun

Fogjuk kézen a napot! | IKEA X Little Sun

Ezek a lámpák hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a mi gyerekeink is tudják még élvezni ezt a bolygót.

Latin amerikai életérzéssel robban be áprilisban az IKEA

Latin amerikai életérzéssel robban be áprilisban az IKEA

Az új kollekció, az ÖMSESIDIG a latin-amerikai életérzést ünnepli.

Tulipánból paprika

Tulipánból paprika

A felhasználók mindenkori igényeihez alakítható bútorsorozatot tervez az IKEA.

Hirdetés