Minden, amit a Generonról érdemes tudni | Terrán (X)

Az elmúlt években fontos szempont lett az energiahatékony otthon újépítésnél és felújításnál egyaránt. A rezsiköltségek emelkedése új lendületet adhat a hazai ingatlanok fenntarthatóbbá válásához. A megújuló energiaforrások iránt folyamatos az érdeklődés, a nagy múltú Terrán pedig saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőcseréppel.


Élénk érdeklődés a megújuló energia iránt

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint a tagországok energiafelhasználásának 22,9 százaléka származott megújuló – így többek között szél-, illetve napenergia felhasználásából. A megújuló energiaforrások három éven belül a világ első számú villamosenergia-forrásává válnak – prognosztizálja a Nemzetközi Energiaügynökség 2023-as villamosenergia-piaci jelentése. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal januári adatai szerint,

hazánkban összességében 169 387 darab háztartási méretű kiserőművet telepítettek, amelynek döntő többsége napelemes egység.


Generon: a Terrán saját megoldása a zöldenergia-termelésre

A Generon napelemes tetőcserép abban egyedi, hogy minden cserép külön szolárpanelként működik, így tökéletesen illeszkedik a tető síkjába, a prémium megjelenése különlegessé teszi az összképet. Az esztétikai szempont mellett azonban fontos, hogy kialakításával nem sérül a tető védelmi funkciója, nincs szükség áttörésre.A Terrán Generon edzett üveglapjai kiváló védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és más mechanikai behatásokkal szemben. A megépített cseréphéjazatok mögött egy minimum 7,5 cm vastagságú átszellőztetett légrést szükséges biztosítani, ahol a felmelegedő levegő távozhat, és helyére a környezetivel azonos hőmérsékletű érkezhet. Az így kialakított légrésben kellően intenzív hűtőhatás érvényesül, így a Generon biztosan nem melegszik fel a nyári forróságban.

Felhős időben, amikor a napelemek részterhelésen üzemelnek akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek működni.

A rendszer teljesítményét szinte egyáltalán nem befolyásolja, ha egy cserép meghibásodik, mert minden modul egy úgynevezett bypass diódával van ellátva, ami kizárja az áramkörből a hibás cellát. A Generonra nem jellemző a meghibásodás, azonban ha egy szolárcella mégis elromlana, akkor is könnyen orvosolható a probléma, hiszen a modulok itthon készülnek és itthon is kerülnek összeszerelésre, így az esetleges garanciális igény könnyedén érvényesíthető. 

A nagy múltú Terrán fontosnak tartja, hogy segítse a szakma képviselőit. Ezért kifejezetten az építészek számára olyan komplex tervezéstámogató felületet kínál az ArchiCAD alá beépülő Terrán AddOn platformmal, ahol a Generon napelemes tetőcserépről is részletes tervezői információk érhetők el. A termék a tervekbe illeszthető és ráhelyezhető a megrajzolt tetőre, így már a tervezési fázisban, a látványterveken láthatja az építtető a Generon esztétikai előnyét.


 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. | Web | Facebook | Instagram | YouTube

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Terrán külön gyárat épít a napelemes tetőcserepének

A Terrán külön gyárat épít a napelemes tetőcserepének

A bevezetése óta már több mint száz otthon és középület energiaellátását biztosítja Generon rendszer.

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán

A piacvezető tetőfedőanyag-gyártó új gyártócsarnokot és üzemet ad át, és a külpiacokat is meghódítaná.

Új divíziót nyitott a Terrán

Új divíziót nyitott a Terrán

A forradalmi innovációjára, a GENERON napelemes tetőcserépre fókuszálnak, Jankó Árpád vezetésével. 

Hirdetés