Hirdetés

Más szemszög: épül a Budapest ONE első üteme

Új városközpont születését fotózza a magasból Rizsavi Tamás. 

A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósuló Etele Plaza és Budapest ONE Business Park kulcsszerepet játszik Dél-Buda megújulásában. Az építkezés fázisairól Rizsavi Tamás készített fotósorozatot, ahol saját megközelítésből örökíti meg Kelenföld és Őrmező új városközpontjának születését. Az elismert városi fotós az Etele térnél Magyarország első okosplázáját és egy ikonikus, hullámformájú irodaparkot kapott lencsevégre 50 méter magasságból. Mindkét épületet a Paulinyi-Reith & Partners koncepciója alapján valósul meg. 

Épül a Budapest ONE. Fotó: Rizsavi Tamás

A Kelenföld és Őrmező által határolt terület megújításának szerves része a közlekedés átfogó fejlesztése, illetve a kereskedelmi és üzleti lábat biztosító Etele Plaza és Budapest ONE létrehozása is. A két épület az Etele térnél, az ország legnagyobb multimodális, azaz több közlekedési módot összekötő csomópontjában épül. A Futureal-csoporttal együttműködésben Rizsavi Tamás egyéni stílusában mutatja be az építés alatt álló két grandiózus projektet: eddig sosem látott perspektívából tárja a közönség elé az épületeket. A belvárosból akár 10 perc alatt megközelíthető komplexumok hamarosan a környék dinamikus fejlődésének jelképeivé válnak. 

A European Property Awards nemzetközi versenyen városfejlesztési kategóriában elismert két épületet a Paulinyi-Reith & Partners tervezte, a bevásárló- és szórakoztatóközpont belső terét pedig a Dyer építészeti és design stúdió alkotta meg. 

Budapest ONE. Látványterv: P-RPEtele Plaza. Látványterv: P-RP

A budai oldal legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja lesz az Etele Plaza, amely 180 üzletnek ad otthont. A főváros első okosplázája egyedülálló építészeti megoldásokat és digitális szolgáltatásokat nyújt majd. A környezetbarát bevásárlóközpont külső megjelenését különleges dobozszerkezetek egymásba hatása határozza meg, míg a belső térben a lágy vonalvezetés teremt majd egyedülálló világot. A pláza szomszédságában épül a szalagként hullámzó Budapest ONE első üteme, mely végső formájában több mint 65 ezer négyzetméteres irodapark lesz. Az épületet a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontok szerint tervezték. Ennek megfelelően a több ezer munkatársat zöld terek, egyedi kialakítású vízfelület, meditációs szoba, sőt, még egy futópálya is várja majd.   

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt I. M. Pei

Elhunyt I. M. Pei

A világhírű építész 102 éves korában hunyt el. 

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

A 2019-es lámpatrendek jegyében 3+1 praktikus tipp azoknak, akik a lakásuk világítását szeretnék hangulatosabbá tenni.

Amikor a gyermekek mosolya és az építőipar találkozik

Amikor a gyermekek mosolya és az építőipar találkozik

Stratégiai támogatói szerződést kötött a Mosoly Alapítvány és a Market Építő Zrt.

Hirdetés